Café West-Vlaanderen neemt nieuwe start

Café West-Vlaanderen op de Grote Markt heeft na enkele maanden leegstand nieuwe uitbaters: Roger Dejoncker en Caroline Vermeulen.
Henk Deleu Café West-Vlaanderen op de Grote Markt heeft na enkele maanden leegstand nieuwe uitbaters: Roger Dejoncker en Caroline Vermeulen.
Café West-Vlaanderen op de Grote Markt, sinds eind 2016 dicht na het afscheid van toenmalig uitbater Charly Vandenheede, neemt een nieuwe start.

Het café van brouwerij Haacht is heropend door Roger Dejoncker (59) en Caroline Vermeulen. Het koppel woont op de Vlasmarkt. "We hebben ervaring", zeggen ze. "Zo baatten we 7 jaar een café in Harelbeke uit, terwijl we daarna tot eind 2014 een restaurant runden in Ingelmunster. Toen we vernamen dat café West-Vlaanderen vrij kwam, grepen we onze kans. Want het café heeft een topligging, aan de zonnekant van de Grote Markt, en de huurprijs is haalbaar. Het interieur is verfraaid met een nieuwe toog en nieuwe meubels", aldus het koppel. Café West-Vlaanderen is op maandag vanaf 8 uur open, omdat er dan maandagmarkt is. Op dinsdag is de zaak dicht. Het café is van woensdag tot en met zondag telkens vanaf 10 uur open. De Grote Markt heeft met West-Vlaanderen en Bar des Amis nu weer twee cafés. Volkscafé Saaz heeft nog geen nieuwe toekomst. Een koppel had er plannen voor een Ierse kroeg, maar die sprongen plots af. (LPS)