Brugse ‘fans’ spotten in Madrid met bedelende vrouwen en misdragen zich, één van supporters blijkt politie-inspecteur

rv
In Spaanse media zijn filmpjes opgedoken van supporters van Club Brugge die zich op het Plaza Mayor Madrid misgedragen tegenover bedelende vrouwen. Op zijn website veroordeelt blauw-zwart het gedrag van de “zogenaamde supporters” en zegt een onderzoek te starten om de personen te identificeren en eventueel te bestraffen. Eén van de supporters blijkt een politie-inspecteur te zijn van de zone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede).
rv

“Van maandag tot woensdag overspoelden meer dan 4.000 Clubsupporters Madrid. Naast de historische prestatie op het veld werd ook de ongelofelijke ondersteuning door onze supporters wereldwijd opgemerkt. Club werd 90 minuten lang gesteund door een enthousiast blauw-zwart legioen”, opent Club zijn persbericht. “Helaas kwamen gisterenavond laat beelden op social media van zogenaamde Clubsupporters die zich onrespectvol gedroegen tegenover vrouwen die om een aalmoes vroegen of hen bier wilden verkopen op de Plaza Mayor in het centrum van Madrid. Club veroordeelt dit gedrag en distantieert zich uitdrukkelijk van deze zogenaamde supporters. Dit gedrag is een Clubsupporter onwaardig en voor hen is - in lijn met onze ethische code - geen plaats binnen onze Club.”

Eén van de supporters blijkt nu een politie-inspecteur te zijn bij de politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede). Bij de zone zijn ze ook op de hoogte van de beelden. “We hebben de beelden ook gezien en zullen ook zelf een intern onderzoek starten", zegt woordvoerder Thomas Detavernier van de politiezone Vlas. De agent blijft voorlopig gewoon in dienst. Bij de politie klinkt nog dat ze toch verwachten dat hun agenten ook in hun vrije tijd de deontologische code van de politie naleven. De inspecteur is in zijn vrije tijd ook voetbaltrainer bij een jeugdvoetbalploeg.

“Club is gestart met een onderzoek, zal de personen in kwestie identificeren en nadien niet nalaten om de nodige acties tot uitsluiting te nemen”, besluit het communiqué.

“Bel de politie.”
rv “Bel de politie.”

Club Brugge speelde dinsdagavond 2-2 gelijk bij Real Madrid op de tweede speeldag in de Champions League.
64 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Urdi De wolf

  RSCA fans zijn er weer als de kippen bij om reacties te posten over dit artikel. Was er ook en die Roma zigeuners gedroegen zich irritant. De ene was nog niet weg of er kwam al een andere om te bedelen. Als er dan enkelingen zich ongepast gedragen wordt alles weer veralgemeend. Vorig jaar net hetzelfde gebeurt met PSV fans. Dat ze gaan werken en iedereen met rust laten.

 • Carlos Simonis

  Ik zie vaak genoeg volwassen mannen, die door de week de nette huisvader uithangen, maar wanneer zij als supporter hun club bezoeken ineens veranderen in een soort hooligan. Totaal losgeslagen, vloekend en tierend, de meest verschrikkelijke ziektes toeschreeuwen, ik heb dat nooit begrepen. En dan ook nog misdragen alsof zij de club hiermee helpen. En bijna iedereen vind dat ook nog heel normaal, gezien de reacties hieronder. Ik vind het een primitief gedrag.

 • Dany Duivejonk

  Zo'n filmpjes kan je iedere week op iedere voetbalmatch filmen ... niet overdrijven héé ...

 • Bart De Groote

  Is dat nu echt nodig om dat zo breed uit te smeren dat 1 van die supporters een politieman is? Bakker, kinesist, politieman,... Wat maakt dat nu uit? Madrid kennende waren die bedelaars wellicht mega irritant en opdringerig hadden de supporters er gewoon genoeg van. 1 supporter viseren in de media is gewoon laag.

 • Devid Japi

  Geen manieren die belgen.