Brazilië wenkt voor jonge fans

DANKZIJ WEDSTRIJD MOGEN VIER TIENERS VANAF 24 JUNI NAAR WK-VOETBAL

De wedstrijd verdeelt het gezin Taillieu: Preben mag mee, broer Rune moet thuisblijven.
Foto Deleu De wedstrijd verdeelt het gezin Taillieu: Preben mag mee, broer Rune moet thuisblijven.
Dankzij een wedstrijd van Ketnet, Eén en MNM kunnen vier jonge fans uit onze regio op 24 juni naar Brazilië om er de Rode Duivels te zien spelen op het WK. Twee tieners moeten hun broertjes of zus thuislaten. Die raakten namelijk niet door de selectie.

Televisieomroepen Ketnet en Eén en radiozender MNM organiseerden een grootschalige wedstrijd om voetbalfans te zoeken. Elke dag van de week konden duo's, bestaande uit een jonge voetbalfan met een van zijn of haar ouders, zich dankzij creatieve, maar tijdrovende opdrachten plaatsen voor de finale.


Daaruit werden vijftien winnaars gekozen die op 24 juni het vliegtuig richting Brazilië nemen om er de Rode Duivels aan het werk zien op het WK.

Teleurstelling

Preben Taillieu (10) uit Marke is een van de gelukkigen. Hij mag samen met zijn mama Sabine Vanbastelaere zijn valies maken. "We zijn toch een paar uren zoet geweest met de opdracht om een 'tapir' ineen te knutselen, een diertje dat in Brazilië leeft, maar het is de moeite waard gebleken", zegt mama Sabine.


Euforie in het gezin Taillieu, maar tegelijk ook wat teleurstelling. Broer Rune is ook een hevige voetbalfan. Ook hij nam met papa Jurgen deel aan de wedstrijd, maar zij moeten thuisblijven. "Dat is inderdaad een beetje moeilijk", geeft mama Sabine toe. "We wisten echter van bij het begin gezegd dat die mogelijkheid bestond Preben is door het dolle heen natuurlijk, maar we hebben hem gevraagd zijn blijheid een beetje voor zich te houden. Het is al moeilijk genoeg voor Rune. Die mag met papa wel naar Manchester gaan kijken om de pijn wat te verzachten."

Troostactiviteit

"Ik ben echt superblij", vertelt Preben ons. "Mijn favoriete speler is Eden Hazard, ik kan niet wachten om hem daar aan het werk te zien. Ik vind het wel jammer voor mijn broer. Maar we gaan zeker vaak bellen, én we gaan een souvenirtje meebrengen voor hem."


Ook in het gezin Coppens uit Bellegem moet voor de zus van geluksvogel Zeno (11), nog een leuke troostactiviteit gezocht worden. "Ze is natuurlijk heel blij voor Zeno en mezelf", zegt papa Kris. "Maar tegelijk is ze wel een beetje ontgoocheld dat zij en haar mama thuis moeten blijven. Maar we vinden daar nog wel iets op." Zeno is zelf actief bij White Star Bellegem. "Hij is eigenlijk de grootste voetbalfan in huis. Voor hem is dit echt een droom die uitkomt."

Steven Defour

Kris en Zeno trokken naar het stadhuis van Kortrijk om in allerijl nog een reispas aan te vragen. "En daar meldde men dat we niet de eersten waren", lacht Kris.


Elias Moerman (11) uit Waregem mag samen met mama Els Ghyselinck ook mee naar het WK. "Elias is dol op voetbal, hij kent enorm veel spelers bij naam en ook de stadions waar grote ploegen spelen, hebben hem altijd geïnteresseerd. Het grappige is dat voetbal normaal iets is tussen Elias en zijn papa. Ze gaan samen naar het voetbal kijken, praten over voetbal. Nu kan ik ook eens voetbal beleven met mijn zoon. Veel ken ik er niet van. Maar Steven Dufour, die ons naar de finale stemde, die ken ik ondertussen wel", lacht ze.