Brandweer bedankt Maxim (7) voor leuk kaartje

Maxim mag de brandweerslang testen.
Hans Verbeke Maxim mag de brandweerslang testen.
Maxim Demeulenaere uit Heule heeft gisterenavond, samen met zijn voetbalvriendjes van KRC Bissegem, een bezoek mogen brengen aan de brandweerkazerne van Heule, op de Waterven. De brandweermannen wilden hem bedanken voor zijn mooie nieuwjaarskaartje.

"We kopen elk jaar een kalender van de brandweer, maar dit keer waren we niet thuis toen de blussers langskwamen", vertelt zijn mama. "Daarom besloten we om een nieuwjaarskaartje in de bus te stoppen, hier aan de kazerne. Maxim stopte er een mooie brandweerwagen bij die hij met strijkpareltjes had gemaakt. Het was zijn manier om dankjewel te zeggen tegen de brandweerlui, omdat ze mensen in nood helpen." Het gebaar viel in goede aarde bij de brandweer, die de jongen opspoorde. Hij werd gisteren als dank uitgenodigd in de kazerne. "Tof, ik kreeg zomaar een brandweerkostuum aan én een helm", glunderde het knaapje. "De rondleiding was heel interessant en buiten mochten we zelfs met een brandweerslang proberen om een kegel omver te spuiten. Ook het ritje in de brandweerwagen, mét sirene, was reuzeleuk!" (VHS)

Dankzij dit mooie kaartje met strijkparels werden Maxim en zijn voetbalvriendjes uitgenodigd in de kazerne.
Hans Verbeke Dankzij dit mooie kaartje met strijkparels werden Maxim en zijn voetbalvriendjes uitgenodigd in de kazerne.