Bordercollie sterft door vergiftiging in Rollegem: “Andere hond treurt hele dag en doet niks meer”

Chris Verstappen met Piraat (rechts) in betere tijden en Lucky links
Alexander Haezebrouck Chris Verstappen met Piraat (rechts) in betere tijden en Lucky links
De bordercollie van Chris Verstappen (55) uit Rollegem stierf eerder deze maand nadat hij vergif had binnengekregen. De man verwittigde de politie. De wijkagent is ondertussen begaan met de zaak. “Op de duur verdenk je iedereen”, zegt Chris. 

“Na een avondwandeling in Rollegem vertoonde Piraat (5) plots symptomen van vergiftiging”, vertelt Chris Verstappen (55) uit Rollegem. “Er kwam plots schuim uit zijn mond en zijn haren werden plots geel in plaats.” Bij de dierenarts kwam alle hulp voor Piraat te laat. “Er is geen autopsie uitgevoerd, ik kon het niet over mijn hart krijgen. Maar het ging overduidelijk om vergiftiging. Ik vermoed dat Piraat het gif vond toen we gingen wandelen in een doodlopende straat in Rollegem op een stuk landbouwgrond. Die grond wordt gebruikt door jagers. Ze hebben me eerder al aangesproken en gezegd dat ze helemaal niet willen dat ik daar met mijn hond ga wandelen. Eén keer was de discussie erg hevig. Het zet me toch aan het denken.” Chris heeft ondertussen de politie verwittigd. De wijkagent is bezig met de zaak. “Ik doe ook een oproep via sociale media in de hoop dat de dader eerlijk is. Ik heb nog een andere bordercollie, Lucky. De avond toen Piraat ziek werd, kwam Lucky aan haar ruiken. Daarna stoof ze meteen weg. Sindsdien treurt Lucky hele dagen om Piraat. Ze doet niets meer.”

Chris Verstappen met Piraat (rechts) in betere tijden en Lucky links.
Alexander Haezebrouck Chris Verstappen met Piraat (rechts) in betere tijden en Lucky links.

Niet eerste keer 

Het is niet de eerste keer dat honden en katten vergiftigd worden in Rollegem. Onlangs nog stierven er zo drie katten. “Een jaar geleden was er het incident met gehaktballen waarin gif verwerkt zat. Dat werd gegooid naar windhonden.” De windhonden overleefden het gif wonderwel. “Ik hoop alleszins dat deze gifactie niet tegen mij persoonlijk is gericht. Bordercollies zijn vriendelijke honden en blaffen niet veel.” Piraat is ondertussen gecremeerd, nadat hij een waardig afscheid kreeg.
24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • lemmer brent

  Ik ben goed bevriend met enkele jagers. Er is een groot verschil tussen jagers en stropers. Jagers zorgen voor de dieren in hun jachtgebied. Ze verzorgen, voeden en kweken de bijna afgestorven dieren. Jagen mag zeker niet afgeschaft worden. De jacht houd de natuur in evenwicht en zorgt ervoor dat bepaalde dieren blijven bestaan. De bevolking kent de betekenis van de jacht niet.

 • Maria van der Wiel

  Een jachtvergunning wordt soms toegekend op onjuist opgegeven terreinaanduiding van de aanvrager. Het terrein moet de door wet opgegeven afstand van de bewoning respecteren. Werd hier reeds nagegaan of het een rechtmatige vergunning is?

 • ludwine sermon

  Jagers hoeven ons niet zeggen waar we wel of niet met de hond mogen, kunnen wandelen. Iedereen is vrij in natuurgebied te wandelen. bovendien, de jacht op weerloze dieren is voor niets nodig. triest voor het hondje... doch "de mens" gaan we niet meer veranderen, door en door slecht, maakt alles kapot. Ludwine Sermon

 • Rudy De Pauw

  hier ook ,je mag hier niet komen wandelen met je hond dit is ons jachtgebied.hond was aan de lijn.stelletje idioten.

 • daniel van de vondel

  Eline Hermans voor een goede begrijper; honden van particulieren stond tussen de regels door te lezen, het zou nog gekker zijn dat ze hun eigen honden niet goed zouden verzorgen.