Boksgala in Kortrijk lokt 1.400 toeschouwers: Freddy De Kerpel klopt stukje tand uit bij burgemeester Vincent Van Quickenborne

Freddy De Kerpel en Vincent Van Quickenborne stonden tegenover elkaar in de ring.
Photo News Freddy De Kerpel en Vincent Van Quickenborne stonden tegenover elkaar in de ring.
De eerste editie van het Boksgala in Kortrijk heeft 1.400 bezoekers naar Kortrijk Xpo gelokt. Publieksfavoriet Delfine Persoon heeft de aanwezigen meer dan waar voor hun geld gegeven, door ‘Killer Mel’ uit New York te verslaan en zo voor de tiende keer wereldkampioene te worden. Het publiek kreeg er als verrassing ook de bokskunsten van burgemeester Vincent Van Quickenborne te zien, die het opnam tegen Freddy de Kerpel. 

“De organisatie had me gevraagd of ik in de ring wilde stappen om wat ‘peper en zout’ in het evenement te krijgen”, legt Van Quickenborne uit. “Ik heb hen dat plezier willen doen. Ik draag de organisatie een warm hart toe en ik zou het leuk vinden mocht de Kortrijkse kalender er met het Boksgala een opmerkelijk sportevent bij krijgen.” 

Stukje tand kwijt

Zijn avontuur in de ring heeft Van Quickenborne echter wel een stukje tand gekost. “Ik heb geen bokservaring. Alles wat ik van boksen afweet, weet ik van wat ik op televisie heb gezien. Ik was ook niet goed voorbereid. Vlak voor de wedstrijd hebben Freddy en ik nog even overlegd, maar dat was het ook. Ik had geen gebitsbescherming in, want Freddy zou niet hard op mijn gezicht kloppen, zei hij. Tja, ik heb toch een goeie pets gekregen en toen is er een stuk tand afgekraakt. Je stond wat fel, ik heb je er toch een moeten geven’ zei hij achteraf. Och, ik maak er geen drama van. Ik heb het amper gemerkt en het is een kies, dus je ziet het amper. Ik weet zelfs nog niet zeker of ik ermee naar de tandarts ga trekken.”

Van Quickenborne heeft geen spijt dat hij heeft meegedaan. “Het was een ongelooflijke ervaring. Al mijn respect voor de echte boksers trouwens. Ik was al kapot na twee rondjes van een minuut, terwijl zij er zes van drie minuten of tien van twee minuten in de ring staan.”

Tweede editie?

Het is nog niet zeker dat er volgend jaar weer een Boksgala komt, maar organisator Kurt Goethals heeft er alvast zin in. “Ik had op 1.500 toeschouwers gehoopt, dus met 1.400 ben ik meer dan tevreden. Het was vooral leuk om te zien dat een groot deel van de aanwezigen geen echte ‘bokskenners’ waren. Daar moeten we rekening mee houden in de toekomst. Kwaliteitsvolle kampen moeten er uiteraard zijn, maar het moet een belevingsavond zijn, met telkens een publiekstrekker en ook eventueel wat randanimatie.” Al zal het zonder Van Quickenborne zijn. “De mensen hebben me één keer gezien in de ring, dat is genoeg”, lacht die.

Publieksfavoriet Delfine Persoon heeft de aanwezigen meer dan waar voor hun geld gegeven door ‘Killer Mel’ uit New York te verslaan en zo voor de tiende keer wereldkampioene te worden.
Photo News Publieksfavoriet Delfine Persoon heeft de aanwezigen meer dan waar voor hun geld gegeven door ‘Killer Mel’ uit New York te verslaan en zo voor de tiende keer wereldkampioene te worden.
Burgemeester Vincent Van Quickenborne waagde zich ook aan een ‘boksmatch’.
BELGA Burgemeester Vincent Van Quickenborne waagde zich ook aan een ‘boksmatch’.
Freddy De Kerpel en Vincent Van Quickenborne stonden tegenover elkaar in de ring.
Photo News Freddy De Kerpel en Vincent Van Quickenborne stonden tegenover elkaar in de ring.
Vincent Van Quickenborne weert zich goed tegen Freddy De Kerpel.
BELGA Vincent Van Quickenborne weert zich goed tegen Freddy De Kerpel.
Hij krijgt toch een rake klap van De Kerpel en verliest daarbij een stukje van zijn tand.
Photo News Hij krijgt toch een rake klap van De Kerpel en verliest daarbij een stukje van zijn tand.
Maar hij kan zelf ook klappen uitdelen.
Photo News Maar hij kan zelf ook klappen uitdelen.
Freddy De Kerpel en Vincent Van Quickenborne stonden tegenover elkaar in de ring.
BELGA Freddy De Kerpel en Vincent Van Quickenborne stonden tegenover elkaar in de ring.
Toch vermoeiend, dat boksen...
Photo News Toch vermoeiend, dat boksen...9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • karel van zand

  Gebitsbeschermer kost geen 10 euro.. hoe dom om zonder te boksen

 • krista notelaars

  Freddy zijn armen zijn langer dat is duidelijk dat Quick niet aan hem kon, maar dat is niet alles hij mist ook fysiek.

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Wat had het geweest moest Freddy echt hebben gebokst ? Nu heeft hij enkel vakkundig afgeweerd en af en toe in de richting van de burgemeester gewaaid. OK, per ongeluk heeft Freddy hem geraakt en is dat tandje aan vervanging toe.

 • Emi De graeve

  zo heeft de tandarts ook werk. Quickie kan die tenminste nog betalen zonder wakker te liggen van de rekening.

 • Danny De Graeve

  Nog een geluk dat dienen oldtimer (klasbak) niet bokste.