Bezoek gratis stadhuis, Broeltorens en
Sint-Maartenskerk

Het historisch stadhuis, op de Grote Markt
photo_news Het historisch stadhuis, op de Grote Markt
Wie het historisch stadhuis, de Broeltorens en de Sint-Maartenskerk wil bezoeken, kan dat tot 15 september gratis. Dat laat de stad Kortrijk weten.

De Broeltorens zijn toegankelijk tijdens weekends en feestdagen, telkens van 13 tot 18 uur. De Sint-Maartenskerk is elke dag open. Wie een gratis begeleid bezoek aan de kerktoren wil brengen, kan dat wel enkel tijdens weekends en op feestdagen van 13.15 tot 17.15 uur, elk kwartier na het uur. Een gids wacht geïnteresseerden aan de ingang van de toren op. Het historisch stadhuis is elke dag open van 13 tot 18 uur. Een gratis gidsbeurt in het stadhuis kan ook, telkens tijdens weekends om 15 uur. “De stad publiceerde de voorbije jaren al een brochure over deze kenmerkende gebouwen. Doorspekt met historische foto’s en met aandacht ook voor de bouwgeschiedenis en de historiek”, zegt schepen van Toerisme Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). De brochures zijn gratis te verkrijgen bij Toerisme Kortrijk in museum 1302 in het Begijnhofpark, in het historisch stadhuis, in de Broeltorens en in de Sint-Maartenskerk. Ze zijn in drie talen beschikbaar: Nederlands, Frans en Engels.

De Broeltorens.
Foto Deleu De Broeltorens.
De Sint-Maartenskerk.
Henk Deleu De Sint-Maartenskerk.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.