Beruchte tafelschuimster slaat ook toe in Kortrijk: twee keer op restaurant in één dag

Tafelschuimster Nadine W. aan de slag.
Jelle Houwen Tafelschuimster Nadine W. aan de slag.
De beruchte tafelschuimster Nadine W. (49), die al een tijdlang vooral de kusthoreca teistert, heeft op 24 mei voor het eerst in de Kortrijkse regio toegeslagen. Dat bleek maandag voor de rechtbank in Kortrijk.

Ze moest zich er verantwoorden omdat ze op dezelfde dag voor 21,50 euro at in koffie- en eethuis ’t Geluk in Kortrijk en voor 39,80 euro in een Chinees restaurant. Gewoontegetrouw kwam ze niet voor de rechter opdagen. Ze riskeert nog eens 6 maanden celstraf. Zondag sloeg ze voor het eerst nog toe in Gent en vloog ze voorlopig in de cel. Ze liep ondertussen al 88 maanden cel op voor meer dan 120 feiten. Vonnis in Kortrijk op 12 juli.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Miranda Mortelé

  Waarom hebben ze deze 'dame' nog niet opgesloten? Het hoeft mijns inziens niet naar de gevangenis. Ik denk dat opnemen in een gesloten psychiatrische instelling hier aangewezen is. Deze dame lijdt waarschijnlijk met 1 of andere dwangneurose enmoet geholpen worden!!! Veel courage aan alle (toekomstig) gedupeerde horecamensen. Als je op onze justitie moet wachten...ben je er al aan voor de moeite.

 • Jean Vandepitte

  Mijnheer Decock. In juridische termen is dit absoluut géén diefstal, men neemt inderdaad niets wég, zoals bij diefstal wel het geval is, maar deze inbreuk is een typisch voorbeeld van wat men 'flessentrekkerij' noemt: zich een dienst laten verlenen, goed wetende, dat men hem niet zal kunnen betalen. Daarom ook zijn de straffen véél minder dan bij diefstal.

 • Peter Buyck

  Direct betalen is een vorm van wantrouwen in huizen waar gastvriendelijkheid belangrijk is. Probleem is dat 'bij afwezigheid' het vonnis ongeldig is tot de veroordeelde effectief aanwezig is. In dit geval zou men de vonnissen als bewezen moeten beschouwen en de veroordeelde op de 'most wanted list' zetten.

 • Walter Decock

  Dat haar beschrijving met duidelijke foto nog altijd niet hangt in alle Vlaamse horecazaken is mij een raadsel. En kom niet af met die zever van privacy, diefstal is nooit aanvaardbaar! Als we op het gerecht moeten wachten hebben we allemaal een lange grijze baard of haar. De horeca moet zichzelf beschermen tegen dit profitariaat.

 • Geert Vlasschaert

  Onmiddellijk betalen bij bestelling, dan is er nooit discussie. Ik verkies altijd direct te betalen dan hoef ik ook niet te wachten om te vertrekken als ik ergens iets gedronken heb.