Beelden van drone tonen omvang van heraanleg stationsbuurt in Kortrijk

Beelden van een drone tonen de omvang van de heraanleg van de stationsbuurt. Waar de werken zich uitstrekken van de hoek van de Magdalenastraat en Lambrechtlaan tot nabij het Parkhotel, via de Zandstraat, het Conservatoriumplein en de Tolstraat. De werken duren nog zo’n vier jaar. En we kunnen het niet genoeg herhalen: de handelszaken in de buurt blijven àltijd bereikbaar.
De werf strekt zich uit van het verkeersknooppunt Appel tot aan het station
Kos De werf strekt zich uit van het verkeersknooppunt Appel tot aan het station

De wegens de vele files gehate kluifrotonde Appel op het verkeersknooppunt van de Magdalenastraat, Lambrechtlaan, Beheerstraat, Consciencestraat en Zandstraat is ondertussen verdwenen. Er zijn daar nu graafwerken bezig voor de komst van een nieuwe wegtunnel, van de Lambrechtlaan tot aan de rotonde Panorama. Waar ook een fiets- en bustunnel komen. De drie tunnels openen tegen eind 2022. Deels onder het Conservatoriumplein en ook de Tolstraat wordt volop de nieuwe parking Station met 900 plaatsen aangelegd.

Ook de aanleg van een de nieuwe ondergrondse parking Station met 900 plaatsen vordert goed
RV Ook de aanleg van een de nieuwe ondergrondse parking Station met 900 plaatsen vordert goed

Daarna volgt station zelf

De nieuwe parkeerhaven opent eind 2022. Daarna wordt boven de nieuwe parking en de tunnels een groene boulevard aangelegd, van het station tot aan het stadsdeel Kortrijk Weide. Recht naar het Nelson Mandelaplein dus, eind vorig jaar nog het decor voor De Warmste Week. De boulevard opent eind 2023. De bovengrondse parkings op het Conservatorium- en Casinoplein verdwijnen dan. Rond 2023 start de bouw van een nieuw station, waar de finale plannen voor in opmaak zijn. De bouw van het nieuwe station is rond 2030 af. Ook rond 2030 wordt het Stationsplein nog een nieuwe oase van groen. Info: www.stationsprojectkortrijk.be.

Hier zie je de graafwerken aan de kant van de Lambrechtlaan, vlakbij het bedrijf Signpost en de frituur Frietlounge Appel
Kos Hier zie je de graafwerken aan de kant van de Lambrechtlaan, vlakbij het bedrijf Signpost en de frituur Frietlounge Appel
De wegtunnel zal van de Lambrechtlaan (onderaan) tot aan de rotonde Panorama (rechts, onder de spoorweg door) lopen
Kos De wegtunnel zal van de Lambrechtlaan (onderaan) tot aan de rotonde Panorama (rechts, onder de spoorweg door) lopen
De kop van de werf op de hoek van de Lambrechtlaan en Magdalenastraat
Kos De kop van de werf op de hoek van de Lambrechtlaan en Magdalenastraat