Arbeider overlijdt terwijl echtgenote in ziekenhuis ligt

MAN(38) BELANDT ONDER GIETVORM VAN DUIZENDEN KILO'S ZWAAR BIJ KORATON

Christophe Heugebaert kwam om bij een arbeidsongeval in Kortrijk. Op de foto samen met zijn zoon Juan(14).
Lieven Samyn Christophe Heugebaert kwam om bij een arbeidsongeval in Kortrijk. Op de foto samen met zijn zoon Juan(14).
Bij betonconstructiebedrijf Koraton in Kortrijk is gisterenochtend een 38-jarige arbeider uit Sint-Denijs (Zwevegem) om het leven gekomen bij een arbeidsongeval. Christophe Heugebaert kwam onder een zware metalen matrijs terecht en stierf ter plaatse. Bij het bedrijf maar ook bij zijn familie en voetbalclub KRC Harelbeke komt zijn overlijden hard aan. 's Namiddags zou Christophe zijn echtgenote na een operatie in het ziekenhuis gaan halen.

Bij de producent van gewelven en structuurelementen langs de Visserskaai in Kortrijk was Christophe Heugebaert gisterochtend rond half tien aan de slag. Speciaal om 's namiddags zijn echtgenote Grazielle Denis, die was geopereerd omwille van haar kanker, in het ziekenhuis te kunnen ophalen, had hij zijn shift gewisseld. Plots deed er zich in het bedrijf een probleem voor met de metalen matrijs, die gebruikt wordt om betonnen bouwelementen te gieten. Om na te gaan wat er precies aan de hand was, wilden de werknemers de loodzware matrijs optillen. Toen Christophe Heugebaert eronder stond om te zien wat er aan de hand was, kwam de matrijs naar beneden. Hij kwam onder de matrijs van enkele duizenden kilo's terecht en was op slag dood. Wat er precies fout liep en waarom de matrijs naar beneden kwam, is nog onduidelijk en wordt door het arbeidsauditoriaat verder onderzocht. Het gerecht krijgt daarbij de hulp van een ingenieur die als technisch expert de nodige knowhow moet leveren.

Goedlachse man

De collega's van Christophe waren onder de indruk van het arbeidsongeval en kregen gepaste opvang. De directie wenste niet te reageren. Het plotse overlijden is ook voor voetbalclub KRC Harelbeke een zware klap. Zoon Juan (14) speelt er immers bij de U15 als doelman.


"Zijn papa was een goedlachse man, die Juan altijd vergezelde op training en bij de wedstrijden", klinkt het bij technisch verantwoordelijke jeugd Denis de Tand. "Altijd in voor een leuke babbel, altijd een lach op het gezicht. Voor zijn zoon was hij een steun en toeverlaat. Jammer dat hij zo plots is weggerukt. Vorige week stonden we nog samen aan de toog. KRC Harelbeke is één grote familie met 370 spelertjes. Als er in een familie iemand plots wegvalt, is het gemis altijd groot. Juan liet zelf aan zijn trainer weten wat een drama er was gebeurd. Dat getuigt ook van moed en een grote zelfstandigheid. We zullen zeker een gepast eerbetoon brengen, op de begrafenis en met een minuut stilte voor de wedstrijden van komend weekend." "De voetbalploeg van Juan en ritjes doen met zijn motor waren inderdaad zijn twee grote passies", klinkt het bij echtgenote Grazielle. "We verliezen een superechtgenoot en -papa. Christophe was altijd klaar om te feesten, plezier te maken en te helpen. Zijn dood is, na de kankerdiagnose, een tweede zware klap op korte tijd." Zaterdag om 10 uur zal er in de kerk van Sint-Denijs afscheid van Christophe genomen worden.