Alle Kortrijkse studentenverenigingen scharen zich achter Vlaams doopcharter

De 15 Kortrijkse studentenclubs- en verenigingen hebben zich, net voor de jaarlijkse massacantus op het Schouwburgplein, akkoord verklaard met het nieuwe Vlaamse doopcharter.
Henk Deleu De 15 Kortrijkse studentenclubs- en verenigingen hebben zich, net voor de jaarlijkse massacantus op het Schouwburgplein, akkoord verklaard met het nieuwe Vlaamse doopcharter.
De 15 Kortrijkse studentenclubs- en verenigingen hebben zich woensdagavond, net voor de jaarlijkse massacantus op het Schouwburgplein, akkoord verklaard met het nieuwe Vlaamse doopcharter. 

Dat charter bundelt afspraken die moeten voorkomen dat het fout loopt op een studentendoop. Zo staat er onder meer in dat deelnemers het recht hebben de inname van drank of voedsel te weigeren, en dat de verantwoordelijken en toezichters van doopactiviteiten geen alcohol zullen gebruiken tijdens de doop. “In dit charter onderstrepen verenigingen eigenlijk dat humor, vriendschap en geweldloosheid centraal moet staan bij studentendopen en dat alles op een respectvolle manier moet gebeuren”, zegt schepen Kelly Detavernier (N-VA). “Een studentendoop is een traditie die we in ere moeten houden, maar we willen wel dat die steeds correct verloopt.”

Zo’n 400 studenten klonken samen op het charter. 

Zo’n 400 studenten dronken er meteen een goeie op, op dat Vlaams charter. “Perfect, kan niet beter”, klinkt het bij Lucas David en Arnaud Bouckaert van studentenclub Kulak.”
Henk Deleu Zo’n 400 studenten dronken er meteen een goeie op, op dat Vlaams charter. “Perfect, kan niet beter”, klinkt het bij Lucas David en Arnaud Bouckaert van studentenclub Kulak.”Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.