Alcoholcontroles op 50 dagen: “Het moet aangenaam blijven in onze feeststad”

In de verkleedkoffer duiken mag op de 50 dagen, maar alcohol drinken doe je (‘s morgens) met mate.
Henk Deleu In de verkleedkoffer duiken mag op de 50 dagen, maar alcohol drinken doe je (‘s morgens) met mate.
Enkele honderden laatstejaars vieren op vrijdag 26 april hun nakende afscheid van het middelbaar onderwijs. Er zijn net zoals de voorbije jaren extra maatregelen om overmatig alcoholgebruik op de 50 dagen tegen te gaan.

Er worden in cafés en nachtwinkels vrijdagochtend tussen 4 en 9 uur geen sterke alcoholische dranken geserveerd aan jongeren. Die maatregel op de 50 dagen is al sinds 2017 van kracht, na een overleg toen met cafébazen van de uitgaansbuurt in de Burgemeester Reynaertstraat, jeugdhuis Reflex in de Doorniksewijk en studentencafé ’t Kanon in de Doorniksesteenweg. De cafébazen gaan ook zelf toezien op overmatig drankgebruik. Er zijn verder identiteits- en alcoholcontroles van de politie, om er extra op toe te zien dat de jongeren de maatregelen respecteren. Ook de federale overheidsdienst Volksgezondheid zal vrijdag controleren. Een gewaarschuwd man/vrouw is er twee waard. “Ik ben blij dat we opnieuw op de medewerking van onze cafébazen kunnen rekenen”, zegt Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester-Open Vld). “We zijn een feeststad, maar het moet wel voor iedereen aangenaam blijven”, aldus Van Quickenborne. De maatregelen werden in 2017 ingevoerd na tal van klachten over jongeren die na het feestgedruis ladderzat aan de schoolpoort verschenen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.