Al 44 lokale handelszaken zetten in coronatijden vol op webshop in: “Koop Kortrijks en steun ons”

De winkels zijn dicht? Geen probleem, handelaars zetten nu vol op hun webshops in. Blijf ze zo steunen en koop vooral Kortrijks.
ANP XTRA De winkels zijn dicht? Geen probleem, handelaars zetten nu vol op hun webshops in. Blijf ze zo steunen en koop vooral Kortrijks.
Handelszaken, noodgedwongen fysiek dicht tijdens de coronacrisis, zetten nu voluit op webshops (géén gewone sites) in. We starten een overzicht voor Groot-Kortrijk, dat in de loop van deze week verder zal aangroeien. Met als motto “Koop Kortrijks en steun ons”. Want wie online in eigen stad shopt, helpt om de handel in Kortrijk en deelgemeenten overeind te houden. We focussen vooral op lokale handelszaken. De webshops van de grote ketens zijn al gekend. De teller staat op 44.

Kortrijk

*Speciaalzaak in lingerie Bra in de Steenpoort, nu via de webshop https://lingeriebra.be. Actie: tot eind maart 10 procent korting.

Bra
Bra Bra

*Kwalitatief en on trend vrouwengoed van merken met een mooi verhaal, in TWEE in de Budastraat. Nu via www.twee-kortrijk.be. “We gingen normaal gezien op 19 maart openen. Wat niet kon, door de coronacrisis. Daarom zetten we nu alles op onze nieuwe webshop in“, zeggen Justine en Zoë.

TWEE
TWEE TWEE

*Unique affordable’ fashion shop Madame Cézanne in de Rijselsestraat, nu via www.madamecezanne.com. “Ik lever met de fiets, in Groot-Kortrijk”, zegt zaakvoerster Sarah Dekimpe.

Madame Cézanne
Madame Cézanne Madame Cézanne

*Boetiek in kledij, lederwaren en fantasiejuwelen Clovis in de Doorniksestraat, nu via www.clovis.be. Bij aankoop vanaf 40 euro, is de verzending gratis. “We plaatsen ook dagelijks foto’s op onze Facebook- en Instagrampagina, met de mogelijkheid tot bestellen, zegt zaakvoerder Hans Carrein.

Hans Carrein van Clovis, in de Doorniksestraat
Henk Deleu Hans Carrein van Clovis, in de Doorniksestraat

*Schoonheidsinstituut Simplicity in de Hoevestraat, nu via Facebook: klik hier. “Waarop klanten kunnen bestellen, ik lever netjes aan huis”, zegt Julie Verhamme.

Simplicity
Simplicity Simplicity

*De nieuwste kleding en accessoires, toegankelijk voor iedereen, in Superbusy in de Lange Steenstraat, nu via https://superbusy.be. Met kortingen tot -50 procent.

Superbusy
Superbusy Superbusy

*Chica Chico Schoenen in de Vredelaan, nu via www.chicachico.be. Gratis verzending en retour.

Chica Chico
Chica Chico Chica Chico

*Schoenen Verduyn in de Lange Steenstraat, nu via www.schoenenverduyn.be. “We blijven de service geven die de klanten van ons gewoon zijn”, zegt Julie Verduyn.

schoenen Verduyn
Verduyn schoenen Verduyn

Iets verderop in de Lange Steenstraat is er ook de prestigieuze kledingzaak Via Lunga, ook via de webshop www.schoenenverduyn.be terug te vinden.

De lentecollectie van Via Lunga is beschikbaar
Via Lunga De lentecollectie van Via Lunga is beschikbaar

*De schoenenspecialisten van Ralet in de Lange Steenstraat, nu via www.ralet.be. Waar je kortingen van -10 procent krijgt, met de code Ralet10. 

Ralet
Ralet Ralet

*De webshop www.ensemble-shop.be van Ensemble in de Grijze Zustersstraat blijft draaien. “We voegen nieuwe collecties toe”, zeggen Maxine en Marie-Léonie Stock. “We posten ook vaak looks op Instagram en Facebook. Zo kunnen klanten zien hoe de fitting is. Verzending is gratis. Binnen Kortrijk leveren we met plezier zelf.”

Ensemble
Ensemble Ensemble

*De onafhankelijke boekhandel Novelle op het Overbekeplein zet klanten niet zonder leesvoer. Die kunnen nu in deze barre tijden terecht op de webshop https://novelle-kortrijk.be.

Liesbeth Van Herzeele, van de onafhankelijke boekhandel Novelle
Henk Deleu Liesbeth Van Herzeele, van de onafhankelijke boekhandel Novelle

*Kledingwinkel Keya The Store op het Overbekeplein, nu via www.keyathewebshop.com. Gratis verzending. Maak kans om je aankoopbedrag terug te winnen. Ook geldig tot na de coronagekte.

Keya The Store is dicht, maar er is nog de webshop.
Henk Deleu Keya The Store is dicht, maar er is nog de webshop.

*Tischa Fashion in de Doorniksestraat, nu via www.tischa.be. Korting van 10 procent op de volledige collectie. Gratis verzending.

Tischa
Tischa Tischa

*Modezaak Brooklyn in de Korte Steenstraat, nu via www.brooklyn.be. Gratis verzending vanaf 50 euro.

Brooklyn
Henk Deleu Brooklyn

*Garderobe Pre-Loved & Vintage Fashion op het Vandaleplein, nu via www.garderobe-vintage.be. Online bestellen en verzenden kan.

Garderobe
Henk Deleu Garderobe

*Finezza schoenen in de Voorstraat, nu via www.finezzaschoenen.be. Kortingen van -10 procent op de nieuwe zomercollectie, verzending is gratis.

Finezza schoenen
Finezza schoenen Finezza schoenen

*Casual chic dameskleding Obin in de Voorstraat, nu via www.obin.be. Ook met accessoires.

Obin
Obin Obin

*Flo Follie, via www.flofollie.com. Kledij, accessoires, schoenen en handtassen. Gratis verzending op alle orders tijdens coronatijden. Levering in één tot twee dagen.

Flo Follie
Flo Follie Flo Follie

*Filati Kortrijk in de Steenpoort, nu via www.filati-webshop.com. Er loopt een promotie van 10 procent korting op WOODY pyjama’s en ondergoed. Levering kan via Bpost of via telefonische bestelling.

Filati
Filati Filati

*De belevingswinkel van V-Chocolatier by Sweertvaegher in de Korte Steenstraat, nu via https://v-chocolatier.be. Gratis levering, vanaf 30 euro.

 V-Chocolatier by Sweertvaegher
Henk Deleu V-Chocolatier by Sweertvaegher

*Elektrozaak Wynant-Broekaert, in de Zwevegemsestraat, nu via www.wehaveit.be.

Wynant-Broekaert
Wynant-Broekaert Wynant-Broekaert

*IT-verdeler TurnITup Solutions in de Doorniksestraat, nu via de webshop www.turnitup.solutions. Actie: kortingscode COVID19 voor gratis thuislevering vanaf 100 euro. Zolang transportbedrijven werken, wordt er aan huis geleverd.

TurnITup
TurnITup TurnITup

*Creatief en speels interieur voor kinderen Momo Kids in de Overleiestraat, nu via www.momokids.be. “Wie de kortingscode kooplokaal gebruikt, geniet van een gratis verzending”, zegt zaakvoerder Jan Lefevere.

Momo kids
Momo kids Momo kids

*Design- en interieurzaak De Beste Kamer in de Overleiestraat, nu via de webshop www.deBesteKamer.be. “We versturen alle pakjes gratis”, zegt Tom Devoldere.

De Beste Kamer
DeBesteKamer De Beste Kamer

*Shop For Geek in de Doorniksestraat. Gespecialiseerd in merchandising rond populaire films, series, muziekbands en games. Nu via www.facebook.com/sfgkortrijk. Bestellen om na de coronacrisis op te halen. Er kan desnoods bij dringendheid geleverd worden.

Shop for Geek
Shop for Geek

*Kwalitatieve hondenvoeding op maat BuddyBites, nu via www.buddybites.be. Gratis verzending.

Ingenieurs Mattijs Brandt (24) uit Kortrijk en Charlotte Coene (24) uit Diksmuide van BuddyBites.
BuddyBites Ingenieurs Mattijs Brandt (24) uit Kortrijk en Charlotte Coene (24) uit Diksmuide van BuddyBites.

*Husse Kortrijk in de Doorniksestraat, nu via www.facebook.com/hussekortrijk. Om honden- en kattenvoer te bestellen. De leveringen gebeuren contactloos en veilig.

Husse
Husse Husse

*Stoffenwinkel Soldeur in de Zwevegemsestraat in Kortrijk, nu via www.wildvanstof.be. “15 procent korting op stoffen met de code blijfinuwkot. Gratis verzending vanaf 50 euro”, zegt zaakvoerster Heidelinde Vereecke.

Onder meer in de aanbieding bij Soldeur momenteel: de Green Village collectie van About Blue Fabrics
Soldeur Onder meer in de aanbieding bij Soldeur momenteel: de Green Village collectie van About Blue Fabrics

*Passion Home Linen, in de Sint-Jansstraat, nu via www.passionhomelinen.be. “Er loopt een actie van -15 procent op de hele webshop, zoals dekbedovertrekken van eigen Belgisch merk, nachtmode, huishoudlinnen en decoratie. Er worden ook tips gepost hoe je best je lakens en donsdekens kan wassen en onderhouden. Nu iedereen misschien ook wat meer tijd heeft voor een lenteschoonmaak in de slaapkamer.”

Passion Home Linen
Henk Deleu Passion Home Linen

*Fashion, accessoires en juwelen Papillon by Elke Vion in de Lekkerbeetstraat, nu via www.facebook.com/papillonbyelkevion. “Stuur een bericht met wat je wenst te kopen. Ik stuur dan een betaallink en verdere gegevens door”, zegt Elke Vion

Papillon
Papillon Papillon

*De webshop https://inspirewebshop.be van Inspiré in de Grijze Zustersstraat blijft open. Waar je onder meer de nieuwste collectie BIBA armbandjes, oorbellen en kettingen ontdekt. Ook de nieuwste collectie van Willeke van Berkum staat er op. Gratis verzending vanaf 50 euro.

Inspiré
Inspiré Inspiré

*De mooie kinderspullen van La Gamba Rossa in de Vlamingenstraat, nu via www.lagambarossa.com.

La Gamba Rossa
La Gamba Rossa La Gamba Rossa

*Geschenkenzaak De Vreemde Eend in de Wijngaardstraat, nu via www.devreemdeeend.be.

De Vreemde Eend
Henk Deleu De Vreemde Eend

*Speelgoed- en kinderkledingwinkel Filou & Friends in de Doorniksestraat, nu via https://www.filoufriends.com. Gratis verzendkosten, ook voor pakjes die normaal gezien in de winkel zouden opgehaald worden.

Filou & Friends
Filou & Friends Filou & Friends

*Florist Vercamer op de Pottelberg, nu via www.florist-vercamer.be. Bloemen die via de webshop of telefonisch besteld worden, haal je met een code via de poort af.

Florist Vercamer
Florist Vercamer Florist Vercamer

Bellegem

*Elektro Taelman in de Bellegemsestraat, nu via www.elektrotaelman.be. “We werken dagelijks aan onze webshop en online bestellingen”, zegt Kris Vercruysse. “We blijven bereikbaar via chat, telefonisch en per mail. Leveren en installeren blijft mogelijk.”

Elektro Taelman
Elektro Taelman Elektro Taelman

*De gepersonaliseerde schommels en andere interieurartikelen van Label-Int in de Groenweg in Bellegem, nu via www.labelint.be. “Label-Int merkt als startup al een stijging in de bestellingen van de schommels. Om de kindjes in deze tijden bezig te houden”, zegt Mayke Carrette.

Een voorbeeld van een gepersonaliseerde schommel
Label-Int Een voorbeeld van een gepersonaliseerde schommel

Heule

*Vandaele Kaas in de Mellestraat in Heule, nu via www.vandaelekaas.be. “Bestellingen ophalen kan, indien nog kan er ook gratis aan huis geleverd worden”, zegt Ine Vergoote. “Wie een bestelling plaatst, krijgt een halve liter yoghurt gratis. Bij een bestelling vanaf 25 euro, krijg je ook een extra stuk kaas van 300 gram.”

Vandaele Kaas
Vandaele Kaas Vandaele Kaas

*Kledij, accessoires en handgemaakte oorbellen Maison Belle in de Kortrijksestraat, nu via www.maison-belle.be. “Vanaf 25 euro gratis verzending op de nieuwe collectie kledij en schoenen”, zegt zaakvoerster Larissa Samaille.

Maison Belle
Maison Belle Maison Belle

Marke

*Beugnies Les Chocolats in de Aardweg, nu via www.beugniesleschocolats.be/shop.

Nicolas Beugnies en Cindy Beunens van Beugnies Les Chocolats in Marke.
Henk Deleu Nicolas Beugnies en Cindy Beunens van Beugnies Les Chocolats in Marke.

*Wijnhandel & spirits Caves Lenoir in de Abdis Agnesstraat, nu via www.caveslenoir.be. Afhalen op afspraak en leveringen aan huis.    

Caves Lenoir
Caves Lenoir Caves Lenoir

Bissegem

*Lifestyle merk en kledij Élis 1972, met hedendaagse, originele en duurzame basics. In de Wulverikstraat in Bissegem, nu via https://elis1972.be.

Élis 1972
Élis 1972 Élis 1972

*Kava: groot- en kleinhandel in wijnen, alcohol en likeuren in de Brouwerijstraat. Nu via www.goedewijn.be/wijnen. De winkel heeft een sas om bestellingen klaar te zetten voor afhaling. De poort wordt vanop afstand geopend. Om het veilig te houden. Leveren en op afspraak werken kan ook.

Kava
Kava Kava

Wie als lokale handelaar in Kortrijk en deelgemeenten ook in onze lijst wil met zijn of haar webshop: stuur een mail naar peter.lanssens.hln@gmail.com. We passen dagelijks aan.

We verwijzen voor handelszaken die fysiek wel nog open zijn en horecazaken die op take-away inzetten in Groot-Kortrijk, naar andere online HLN-lijsten door. Meer info is ook terug te vinden op www.onderneeminkortrijk.be.