Aan de slag met hamer en zaag op bouwspeelplaats in Warande

Speeldomein De Warande heeft nu ook een bouwspeelplaats, een plek waar kinderen met hout en gereedschap aan de slag kunnen.
Henk Deleu Speeldomein De Warande heeft nu ook een bouwspeelplaats, een plek waar kinderen met hout en gereedschap aan de slag kunnen.

Speeldomein De Warande heeft nu ook een bouwspeelplaats, een plek waar kinderen met hout en gereedschap aan de slag kunnen. De Bouwspeelplaats werd afgelopen paasvakantie met succes getest en vandaag, op de Buitenspeeldag, officieel in gebruik genomen. “Kinderen zullen er elke schoolvakantie constructies kunnen bouwen”, zegt schepen van Jeugd Bert Herrewyn (sp.a). “En ook op speciale dagen, zoals de Buitenspeeldag, kunnen ze er aan de slag. De animatoren van speelpleinwerking Wasper kregen een specifieke opleiding om de kinderen, op een veilige manier, leuke dingen te laten maken. Er staan twee bomen waar een balk tussen werd geïnstalleerd. Kinderen kunnen rond de bomen een soort van hut maken of een klimconstructie bouwen tot aan de balk.” Kortrijk investeerde 4.000 euro in materialen en gereedschap en daarnaast schonken de firma’s Verstraete en Lecot ook nog enkele materialen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.