80 nieuwe studentenkoten in Wandelweg

Peter Hellin, Freja Deloddere en Jan Hooijmaaijer bij de koten in het gerenoveerde magazijn Robbe.
Foto Anckaert Peter Hellin, Freja Deloddere en Jan Hooijmaaijer bij de koten in het gerenoveerde magazijn Robbe.
Hoewel Kortrijk geen vergunning meer verleent voor nieuwe studentenhuizen, werd residentie Wandelweg met 80 nieuwe koten geopend. De residentie was al vergund voor de beslissing van het stadsbestuur. Koten kosten tussen de 330 en 475 euro per maand.

Met 9.713 studenten is het aantal in Kortrijk dit jaar nog eens gestegen met vier procent. Toch wil de stad geen overaanbod van studentenkoten en laste eerder een bouwstop in. Enkele projecten waren toen al vergund zoals het studentencomplex in de Beheerstraat, goed voor 93 koten én residentie Wandelweg met 80 nieuwe kamers, genoemd naar de straatnaam Wandelweg waar de nieuwe koten werden gebouwd in het voormalig magazijn van de firma Robbe.


De nieuwe koten werden gerealiseerd door de projectontwikkelaars Monument Real Estate uit Ingelmunster en Hoprom nv uit Kortrijk en Adins-Van Looveren Architecten bvba. De nieuwe tachtig koten op wandelafstand van het station en het centrum zijn verdeeld over drie gebouwen. De studenten zullen er van het nodige comfort genieten met een eigen badkamer en bemeubeld kot. In het hele complex is internetverbinding mogelijk en het gebouw is met camera's beveiligd. Op elke verdieping is er een gemeenschappelijke kook- en ontmoetingsruimte voorzien. Er zijn voldoende fietsstallingen en 16 extra overdekte autostaanplaatsen. Voor de huur van een studentenhuis betalen de studenten tussen de 330 en 475 euro per maand. (XCR)