77-jarige voetgangster kritiek na botsing met fietser

Groeningekaai Kortrijk.
Google Maps Groeningekaai Kortrijk.
Een 77-jarige voetgangster is woensdagavond rond 18.45 uur levensgevaarlijk gewond geraakt in de Groeningekaai in Kortrijk. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. De vrouw stak de straat over en werd aangereden door een fietser. 

De 77-jarige vrouw wou de Groeningekaai oversteken met haar vuilniszakken. Ze lette wel op voor auto’s, maar hield geen rekening met een fietser die uit de andere richting kwam.

Het kwam tot een harde botsing tussen de fietser en de 77-jarige vrouw, die zwaar ten val kwam. Ze werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Ondertussen is de toestand van de vrouw al verbeterd, maar het is nog niet duidelijk of het levensgevaar al geweken is.

Het parket van Kortrijk heeft geen verkeersdeskundige aangesteld. De omstandigheden van het ongeval zijn immers duidelijk, onder andere dankzij de verklaring van een getuige. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.