60-jarige man riskeert jaar cel voor masturberen aan rusthuizen

Een beeld van de rechtbank van Kortrijk.
Alexander Haezebrouck Een beeld van de rechtbank van Kortrijk.
Een 60-jarige man uit Doornik riskeert een gevangenisstraf van één jaar omdat hij vorig jaar enkele keren ging masturberen aan rusthuizen. Bejaarde dames schrokken zich toen een hoedje toen ze vanuit het rusthuis naar buiten keken en plots een naakte man zagen die aan het spelen was met zijn geslachtsdeel. 

F. D. (60) uit Doornik trok vorig jaar naar verschillende rusthuizen in Wevelgem, Menen, en Kortrijk. In het zicht van de rusthuisbewoners ontkleedde hij zich en ging hij masturberen. De 60-jarige Waal is geen onbekende voor het gerecht. In mei vorig jaar werd hij in de rechtbank van Doornik ook al veroordeeld voor identiek dezelfde feiten. “De feiten in Menen kunnen die man niet geweest zijn”, pleitte zijn advocate Iris Santens. “De persoonsbeschrijvingen van de slachtoffers kloppen langs geen kanten. De andere feiten bekennen we wel.” F. D. werd twintig jaar geleden al eens geïnterneerd na de ontvoering en de aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige. Sinds zijn re-integratie in de maatschappij in 2013 wordt de man strikt opgevolgd en pleegde hij geen misdrijven, tot vorig jaar. Naast de celstraf riskeert F. D. ook een geldboete van 208 euro. Vonnis op 27 maart. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.