49-jarige fietsster belandt onder vrachtwagen

De bestuurder van een vrachtwagen van het bedrijf Greenyard sloeg de Aalbeeksesteenweg in en merkte de fietser vermoedelijk niet op.
Alexander Haezebrouck De bestuurder van een vrachtwagen van het bedrijf Greenyard sloeg de Aalbeeksesteenweg in en merkte de fietser vermoedelijk niet op.
Een 49-jarige fietsster is gisterenmorgen op het kruispunt van de Condédreef met de Aalbeeksesteenweg in Kortrijk onder een vrachtwagen beland tijdens een dodehoekongeval.

Dat gebeurde omstreeks 7.55 uur. Vermoedelijk wou de bestuurder van een vrachtwagen van het bedrijf Greenyard rechtsaf de Aalbeeksesteenweg indraaien en zag hij daarbij de fietsster rechts van hem niet. De vrouw bleef na het ongeval de hele tijd bij bewustzijn en werd voor verzorging naar het AZ Groeninge gebracht. Ze verkeert niet in levensgevaar. Een deskundige van het parket kwam ter plaatse om de precieze oorzaak van het ongeval te onderzoeken. De Aalbeeksesteenweg was door het ongeval een tijdlang afgesloten voor het verkeer van aan de Condédreef tot aan de Monseigneur De Haernelaan.


(AHK)