4.000 manifestanten op pensioenbetoging

Burgemeester Vincent Van Quickenborne was de kop van Jut op de betoging. 'Quickie kan op 55 jaar met pensioen en krijgt 4.000 euro', stond te lezen op een van de protestborden.
Henk Deleu Burgemeester Vincent Van Quickenborne was de kop van Jut op de betoging. 'Quickie kan op 55 jaar met pensioen en krijgt 4.000 euro', stond te lezen op een van de protestborden.

Zo'n 4.000 manifestanten betoogden dinsdagmiddag tegen het plan van de regering Michel om de pensioenleeftijd naar 67 jaar op te schuiven. Het ging van de pensioendienst in de Keer der Vlamingenstraat naar de Grote Markt. Met uitzondering van wat (rook)bommetjes bleef alles rustig. De keuze om in Kortrijk te betogen was bewust, met burgemeester Van Quickenborne als voorzitter van de kamercommissie sociale zaken. Van Quickenborne ontving een delegatie van ABVV, ACV en ACLVB in het stadhuis. "Enkel wie aan 21-22 jaar begint te werken, mag vanaf 2025 pas met pensioen aan 66 jaar en vanaf 2030 aan 67 jaar", zegt Van Quickenborne. "Wie vroeger begint te werken, mag vanaf 65 jaar met pensioen."


(LPS)