38 bestuurders betrapt op bellen achter stuur: “Dat is verontrustend veel”

de politiezone Vlas voerde controles uit
Lieven Samyn de politiezone Vlas voerde controles uit
De politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) heeft woensdag verkeerscontroles uitgevoerd. “Maar liefst 38 bestuurders waren niet handenvrij aan het bellen achter het stuur, dat is verontrustend veel”, zegt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. 

De politie controleerde woensdagnamiddag in de Oudenaardsesteenweg, de Pottelberg, de Beneluxlaan en in de Gentsesteenweg. “We patrouilleerden ook telkens met een anoniem politievoertuig in de omgeving van de controlepost om bestuurders die wilden omkeren toch te kunnen stoppen”, zegt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. Vooral in de Oudenaardsesteenweg werden heel wat bestuurders betrapt op bellen achter het stuur. “Blijkbaar beseffen nog heel wat bestuurders niet hoe onveilig het is. Heel wat ongevallen zijn het gevolg daarvan. Het is duidelijk dat dergelijke verkeerscontroles een absolute must moeten blijven.” Verder droegen ook twaalf bestuurders hun gordel niet, twee bestuurders hadden te veel gedronken, nog twee bestuurders hadden cannabis op zak en één bestuurder reed door het rode licht. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.