25-jarige man voor rechter na zinloos geweld in K in Kortrijk

De rechtbank in Kortrijk.
LSI De rechtbank in Kortrijk.
Een 25-jarige jongeman moest zich maandagmorgen op de rechtbank in Kortrijk verantwoorden voor zinloos geweld op 23 juli in 2017 in winkelcentrum K in Kortrijk. Samen met zijn minderjarige broer sloeg hij toen een andere man in elkaar. “Hij riep: ‘Fils de pute, je vais vous planter’, en ik ben ontploft”, zei de man tegen de rechter. 

Op 23 juli 2017 stonden twee mannen op de eerste verdieping van het winkelcentrum aan te schuiven om een drankje te kopen. Ze zagen dat ze in de gaten werden gehouden door twee mannen vanop de derde verdieping. Na wat geroep van beide partijen stormden de twee jongemannen naar beneden en liepen de twee slachtoffers achterna. Eén van hen kreeg enkele rake klappen door R. V. en zijn minderjarige broer. Het slachtoffer was een tijdje arbeidsongeschikt. Volgens de beklaagde uit Flobecq werden beiden uitgedaagd met een scheldtirade. Ook zou het niet zij, maar de slachtoffers geweest zijn die hen achternaliepen. Die verklaring strookt strookt niet met de camerabeelden van in het winkelcentrum. Naast de gevangenisstraf van acht maanden riskeert de 25-jarige jongeman ook een geldboete van 400 euro. Vonnis op 21 oktober. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.