20 wagens getakeld op wielerparcours

Zondag werden in Kortrijk 20 van in totaal 60 verkeerd geparkeerde wagens getakeld op het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne.

"De politie zocht eerst de eigenaars en ging pas in laatste instantie tot takelen over", zegt Seel Seynhaeve, woordvoerster van de stad Kortrijk. Het aantal fout geparkeerde auto's was hoog, vooral in de Doorniksestraat. Er stonden verbodsborden. En de organisatoren van de wielerwedstrijd lieten zaterdagmiddag op vraag van de stad Kortrijk in allerijl nog brieven bussen langs het parcours. De meeste mensen kijken echter niet in hun brievenbus op zaterdagnamiddag...


"Het bussen gebeurde inderdaad veel te laat", zegt schepen van Evenementen Kelly Detavernier (N-VA). "Wat niet hoffelijk is. De schuld helemaal bij Kuurne-Brussel-Kuurne leggen, doen we niet. Want wij moesten het beter opgevolgd hebben, vanuit de dienst evenementen, zeker bij zo'n groot sportgebeuren", aldus Detavernier. "We busten de voorbije edities geen brieven, maar deden het nu toch op vraag van Kortrijk", zegt Bram Schietgat van Kuurne-Brussel-Kuurne. "Eigenlijk moet de stad dat zelf doen. Ook in Kuurne doet de gemeente dat zelf. Maar goed, we maken zeker betere afspraken naar volgend jaar toe."


(LPS)