17-jarige meisjes naar Europese topconferentie in Milaan

Van links naar rechts: Lou Messiaen, Lies An Desaever, Jill Vermote, Arina Zenkina, Sandrien Vansteenkiste, Lindsey Stragier en Nick Louagie
Guldensporencollege Van links naar rechts: Lou Messiaen, Lies An Desaever, Jill Vermote, Arina Zenkina, Sandrien Vansteenkiste, Lindsey Stragier en Nick Louagie
Straffe prestatie van Lou Messiaen, Lies An Desaever, Jill Vermote, Arina Zenkina, Sandrien Vansteenkiste, Lindsey Stragier en Nick Louagie van het Guldensporencollege. Uitwisselingsstudente Arina Zenkina nam als individuele leerlinge deel. De meisjes verdiepten zich in Europese aangelegenheden en pakten recentelijk in Luik met hun dossierkennis en kunst van het debatteren uit op de National Selection Conference van het European Youth Parliament (EYP). 

Een internationale jury oordeelde er dat de studentes van het college het best geplaatst zijn om ons land te vertegenwoordigen op de 92ste internationale conferentie van het EYP, in 2020 in Milaan. Daar gaan 350 deelnemers uit 40 landen de toekomst van Europa bediscussiëren. “Het Guldensporencollege geeft door aan dit soort conferenties deel te nemen jongeren de kans om hun vleugels uit te slaan, op te komen voor hun meningen en die te verdedigen op een internationaal platform”, zegt leerkracht Steven Vanlersberghe. “Leren doe je niet enkel op de schoolbanken. Je persoonlijkheid krijgt pas vorm door geconfronteerd te worden met een veelheid aan meningen, die soms haaks staan op je eigen visie.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.