17-jarige aan ruim 100 kilometer per uur
met bromfiets door rode licht

Een politieman bij een opgedreven bromfiets.
Benny Proot Een politieman bij een opgedreven bromfiets.
Een 17-jarige jongeman uit Kortrijk reed op 31 augustus 2018 tijdens een achtervolging aan meer dan 100 kilometer per uur door een rood licht. Dat bleek donderdag op de politierechtbank.

De politie wou Jelle K. en zijn bromfiets langs de Aalbeeksesteenweg controleren, maar dat gebeurde niet zonder slag of stoot. K. reed met hoge snelheid weg. Een motorrijder van de politiezone Vlas zette de achtervolging in en haalde snelheden van meer dan 100 kilometer per uur. Signalen om te stoppen negeerde de jongeman. Op het kruispunt met de Bethunelaan zag de agent hoe de jongeman het rode verkeerslicht negeerde. Uiteindelijk kon K. toch staande gehouden worden. Op de testrollen haalde zijn bromfiets 99 kilometer per uur, de maximumsnelheid die de rollen konden meten. De opgedreven bromfiets was daardoor niet correct ingeschreven of verzekerd en K. had niet het juiste rijbewijs om de bromfiets, die eigenlijk door de snelheid een motorfiets was, te besturen. De jongeman vroeg de politierechter een werkstraf te mogen uitvoeren. Een rapport moet tegen 24 oktober duidelijk maken of dat haalbaar is. De openbare aanklager vroeg de politierechter de opgedreven bromfiets verbeurd te verklaren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.