154 leerlingen slapen in Guldensporencollege Plein ten voordele van armen

De leerlingen deden aan lasershooten in de verlaten gangen.
Henk Deleu De leerlingen deden aan lasershooten in de verlaten gangen.
154 leerlingen van de eerste graad sliepen in de nacht van vrijdag op zaterdag in het Guldensporencollege Plein in Kortrijk. Deelnemen aan Night@School kostte 30 euro per persoon. De opbrengst van minstens 4.620 euro gaat naar De Vaart. Die Kortrijkse vereniging ondersteunt jaarlijks ruim 600 gezinnen door voedsel te verdelen. De leerlingen doen zo zelf iets tegen de armoede in hun eigen stad, naar aanleiding van De Warmste Week op Studio Brussel ook.
De historische kapel van de school doet voor een keertje als slaapzaal dienst.
Henk Deleu De historische kapel van de school doet voor een keertje als slaapzaal dienst.

Ze betaalden geen 30 euro per persoon enkel om in hun school te overnachten. Want er waren de hele avond door heel wat activiteiten zoals lasershooten in de verlaten gangen, een griezelspel in de kelders van de school, een levende stratego in de tuin en een kampvuur. De historische kapel van het Guldensporencollege Plein werd als slaapzaal ingericht. Night@School sloot zaterdagochtend met een ontbijt af. “30 euro is een flink bedrag”, zegt Elien Verschuere, een van de organiserende leerkrachten. “Maar ouders, grootouders en buren sponsorden het inschrijvingsgeld deels. En leerlingen zamelden geld in door bijvoorbeeld wafels en cupcakes te verkopen. Wie nog meer wil schenken, kon tijdens Night@School ook een gift doen in een collectebus.”   
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.