12 maanden cel voor jongeman (19) na zinloos geweld na schooltijd

De feiten speelden zich dinsdag na schooltijd af in de Kerkweg in Kortrijk.
Henk Deleu De feiten speelden zich dinsdag na schooltijd af in de Kerkweg in Kortrijk.
Een 19-jarige jongeman uit Wevelgem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden waarvan de helft met uitstel voor het zinloos geweld dat hij pleegde op een medeleerling na schooltijd. Het slachtoffer werd plots vast gegrepen en kreeg slagen en schoppen. De feiten werden gefilmd, het filmpje zorgde voor heel wat opschudding.

De feiten dateren van 19 februari. Het slachtoffer, I. K., een leerling van de campus Engineering van het Guldensporencollege, wandelde na school naar huis. Hij werd plots door enkelen vastgegrepen en in de Kerkweg gesleurd. Daar hield één van de agressors het slachtoffer vast terwijl een andere hem slagen en schoppen toebracht. Vrienden van de agressor, filmden alles en zwierden het filmpje op sociale media. Het filmpje ging viraal en lokte erg veel verontwaardiging uit.

De jongen die de slagen uitdeelde was minderjarig en werd door de jeugdrechter drie maanden in een jeugdinstelling geplaatst. De 19-jarige jongeman uit Wevelgem die het slachtoffer vast hield zodat de andere makkelijker slagen kon uitdelen, moest zich wel voor de rechter in de correctionele rechtbank verantwoorden, maar hij stuurde zijn kat. In zijn verhoor zei hij dat hij totaal niet begreep waarom hij opgepakt was. Want hij had toch niet geslagen, verklaarde hij. Waarom de agressors de jongen plots aanvielen, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Het slachtoffer zou ruzie gehad hebben met de jongere broer van de jongen die de slagen toebracht. Het slachtoffer wou eerst geen klacht indienen uit vrees voor represailles, maar zijn moeder overtuigde hem om toch naar de politie te stappen. Naast de gevangenisstraf moet Oumar I. aan het slachtoffer 3.224 euro betalen, aan zijn ouders 2.106,45 euro.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Miguel De Poorter

    Mooi werk en verdiende loon! Veel sterkte aan de jongeman!