1.850 brandweermannen zetten Nelson Mandelaplein in lichterlaaie

De brandweermannen kwamen in stoet naar Kortrijk
Henk Deleu De brandweermannen kwamen in stoet naar Kortrijk
Met 1.850 waren ze, de brandweermannen die uit alle uithoeken van Vlaanderen richting Warmste Week kwamen, voor de zesde editie van Fire For Life. Dat is de goede doelen-actie van de Vlaamse brandweerkorpsen. Ze hadden drie cheques van 23.112 euro bij, voor drie goeie doelen: Make a Wish, Cliniclowns en Onafhankelijk Leven, een organisatie die mensen met een beperking helpt zelfstandig te wonen. Een recordbedrag is dat.

De brandweermannen vertrokken deze morgen allemaal van in hun eigen kazerne na een ontbijt richting Kortrijk Xpo voor een groots feest. Daarna kwamen ze in stoet en met lichtstokjes richting Nelson Mandelaplein. Tussen de feestende bende zaten onder meer ook de brandweermannen van de nieuwe kazerne in Deerlijk, de eerste kazerne in Vlaanderen waar twee verschillende korpsen in fusioneerden. “Voor ons was dit meteen een teambuildingmomentje”, lacht Philip Willems. “We zijn hier met zowel collega’s uit de voormalige kazerne in Deerlijk als die van Vichte.”

Ook de brandweerlui van Deerlijk tekenden present.
Henk Deleu Ook de brandweerlui van Deerlijk tekenden present.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.