"Wie doet onze katjes dit aan?"

TIENTAL BEESTJES VERDWENEN OF VERGIFTIGD AAN OC DE WERVEL

Kevin Kerrinckx en zijn kat Gryzmo.
Foto Alexander Haezebrouck Kevin Kerrinckx en zijn kat Gryzmo.
In buurt rond OC De Wervel in Bellegem verdwenen op korte tijd plots zeven zwerfkatten. Ook drie huiskatten werden plots onverklaarbaar ziek. "Eéntje is zelfs door vergiftiging gestorven", vertelt bewoner Kevin Kerrinckx.

Tot een maand geleden liepen in de straten rond OC De Wervel in Bellegem nog zo'n zeven zwerfkatten vrolijk rond.

"Enkele buurtbewoners die ook katten hebben, gaven die beestjes af en toe wat eten", vertelt Kevin Kerrinckx uit de Processiestraat. "Meestal sliepen ze in ons kippenhok. Van de ene dag op de andere waren ze plots allemaal verdwenen. Heel vreemd vonden we dat. Niet veel later zakte mijn kat, Gryzmo, thuis plots door zijn achterste pootjes, en moest hij braken. Ik heb hem meteen naar de dierenarts gebracht. Daar kon ik mijn oren amper geloven, Gryzmo had gif binnen gekregen. Gelukkig overleefde hij, maar niet veel later zakte hij nog eens door zijn pootjes. Alweer kwam de dierenarts met dezelfde conclusie."

Omdat Kevin het zaakje niet vertrouwde, ging hij in de brievenbussen in de buurt briefjes stoppen om de bewoners met katten te waarschuwen. "Nog twee andere huiskatten waren in die periode plots onverklaarbaar ziek geworden", zegt Kevin. "Eén katje is zelfs overleden door vergiftiging."

Kevin begrijpt niet hoe dit mogelijk is. "Dit zijn toch gewoon lieve dieren? Wie doet nu zoiets?"

Spelende kinderen

Toen bij de rondvraag van Kevin bleek dat nog meer katten vergiftigd waren en dat zelfs ééntje overleden was, stapte hij naar de politie.

"Daar hebben ze alles genoteerd en gezegd dat ze de wijkagent zouden inschakelen. Maar tot op vandaag is er geen beweging in de zaak. Zelf ben ik ook gaan aanbellen bij enkele huizen in de buurt. Ik heb ook gebeld naar het dierenasiel. Zij konden mij bevestigen dat ze de afgelopen maand geen katten zijn komen ophalen. Het gif wordt wellicht gestrooid aan de achterkant van OC De Wervel. Wie dat doet, is toch niet goed bij zijn hoofd? Aan het OC spelen ook vaak kinderen van de Chiro, stel je maar eens voor dat zo'n kindje plots iets in zijn mond steekt dat niet mag."

"Ik heb wel een klein vermoeden wie de dader zou kunnen zijn, maar dat laat ik aan de politie over."