"We zijn zó verschillend, maar net dat maakt onze relatie boeiend"

Meest geslaagde koppel uit 'Blind getrouwd' koopt eigen woning

Peper en zout. Water en vuur. Zo omschrijven Stijn Van Poucke en Nuria Gilizintinova zichzelf en elkaar. "We zijn zó verschillend, maar net dat maakt onze relatie zo boeiend." Na de geboorte van hun zoontje Victor tien maanden geleden, was het tijd voor een nieuwe mijlpaal: de twee hoofdrolspelers van het langst lopende succesverhaal van Blind Getrouwd hebben samen een huis gekocht.

Stijn: "We waren al een tijdje op zoek naar een huis, maar een huis vinden waar we ons allebei in konden vinden, bleek nog niet zo evident. Nuria heeft verschillende huizen gezien waar ze veel mogelijkheden in zag. In haar hoofd was ze die al helemaal aan het verbouwen. Maar voor verbouwingen hebben we geen tijd."

Nuria: "Al moet hier ook wel nog wat verbouwd worden, maar we nemen onze tijd. We kunnen er in wonen zoals het is en zien wel wat we eerst aanpakken."

Stijn, jij hebt je handen vol met de kledingzaak die je met je broer uitbaat. Waar vul jij je dagen mee, Nuria?

"Ik heb van mijn werkgever (rusthuis Lichtendal in Kortrijk, nvdr) een academiejaar onderbreking mogen nemen om een hoger diploma als verpleegkundige te halen. Dezer dagen ben ik dus vooral aan het studeren. Vanaf juni keer ik terug naar Lichtendal om er mensen met dementie te begeleiden. Daar kijk ik wel naar uit. Sowieso zijn mijn dagen de voorbije maanden al meer dan genoeg gevuld geweest met de zorg voor Victor, de voorbereiding van onze verhuis eind vorig jaar, de schilderwerken in ons nieuwe huis,... Ik heb die studies een beetje onderschat, maar we moeten erdoor."

Wie neemt de meeste huishoudelijke taken op zich?

Nuria: "Ik denk dat ik het grootste deel van het huishouden op mij neem. Ik ben als het ware de manager, maar het zou niet lukken zonder Stijn."

Stijn: "Manager? Commandeur... (lacht). Ik ben dan ook wel minder vaak thuis dan Nuria."

De geboorte van Victor kwam voor veel mensen als een verrassing. Waarom hebben jullie de zwangerschap wat afgeschermd?

Nuria: "We hebben voor de uitzendingen van Blind Getrouwd verborgen moeten houden dat we getrouwd waren en eigenlijk hebben we daar wel van genoten. Dat was ons geheimpje. Met onze zwangerschap wilden we dat weer zo beleven. We wilden ons geluk voor onszelf houden. Bovendien had ik schrik dat Victor het label 'eerste Blind Getrouwd-baby' zou krijgen. Een koppel dat elkaar leert kennen op café of Tinder krijgt toch ook niet het label 'café-baby' of 'Tinder-baby'? Ik wilde niet dat hij een hokje zou gestopt worden."

Worden jullie nog vaak herkend?

Nuria: "In onze eigen omgeving valt dat goed mee. Ondertussen zijn we gewoon weer de Stijn en Nuria van voor het programma. Als we samen buiten komen, wordt de link met Blind Getrouwd snel gelegd. Als we apart op stap zijn, krijgen mensen het al wat moeilijker."

Stijn: "Dan zie je mensen wat aandachtiger kijken. Ken ik je ergens van? of Ik heb je precies al eens gezien? Dan verwijs ik niet meteen naar Blind Getrouwd, ik laat ze nog even nadenken."

Nuria: "Hé, ik doe dat ook. Ik hou de Blind Getrouwd-piste altijd voor op het laatst. Dan zeg ik dat ik vroeger in de horeca werkte, vaak uitging en dat ik in rusthuis Lichtendal werk."

Toen jullie aan het begin van jullie Blind Getrouwd-avontuur gevraagd werd naar jullie ideale partner, hebben jullie dan eigenlijk elkaar beschreven?

Stijn: "Ja, eigenlijk wel. Als ik tien eigenschappen zou opgesomd hebben, denk ik dat er toch negen van Nuria in verweven zitten."

Nuria: "Van mij is het iets minder duidelijk. Ze vroegen me naar mijn ideale partner, dus ik heb mijn droomkerel omschreven. Mijn vrienden maakten vaak de lacherige opmerking dat ze ergens een stoere viking zouden moeten zoeken voor mij. En toen zag ik Stijn aan het altaar... die was het dus niet. Een magere man met een bril, zo nerveus als wat... Maar de persoon die hij is, komt wel overeen met wat ik zocht in een man."

Kiezen in welke regio jullie zouden wonen, is nooit een probleem geweest. Jullie woonden allebei in Kortrijk toen jullie aan elkaar werden voorgesteld...

Nuria: "Ik heb het altijd straf gevonden dat wij elkaar nog niet kenden. Toen ik de trouwzaal binnenstapte, herkende ik een groot deel van Stijns vrienden. Ik kende wel wat volk in Kortrijk, door mijn job in de horeca en doordat ik geregeld uitging met vrienden. Ik schrijf niet gauw iets toe aan het lot, maar ik heb toch hard het gevoel dat we voorbestemd waren om in ons leven ooit op elkaar te botsen."

Stijn: "We zijn vaak naar dezelfde feestjes geweest, bleek toen we samen eens wat feestjes overliepen."

Nuria: "Alleen was Stijn al naar huis wanneer ik pas aankwam (lacht)."

Zijn er nog zaken waar jullie enorm in verschillen?

Stijn: "Heel veel eigenlijk. We zijn echt peper en zout, water en vuur. Maar net dat maakt onze relatie net boeiend, vind ik. Maar het gaat om minder belangrijke dingen. Onze kledijsmaak bijvoorbeeld. Nuria kleedt zich graag 'comfy' en jong, ik heb een meer serieuze kledingstijl."

Nuria: "Hij kan zich soms kleden als een oude man, met zo'n ribfluwelen broek. We hebben dus echt een andere smaak. Maar als het op waarden en normen aankomt, zijn we erg gelijk. We passen eigenlijk goed samen."

Als jullie het allebei zo druk hebben, rest er nog tijd om dingen samen te doen?

Nuria: "We maken wel graag tijd voor elkaar en Victor. Zo gaan we graag zwemmen of wandelen met ons drie."

Stijn: "Ik kan echt genieten van onze speelmomentjes met zijn drie in de zetel. 's Middags, als ik eens een langere lunchpauze kan nemen, gaan Nuria en ik wel eens iets eten. Dat is dan echt tijd voor ons tweetjes. 's Avonds is het vaak een rush om het huishouden te doen, te koken en Victor eten te geven en op tijd in de bed te krijgen. 's Middags gaat het allemaal wat minder snel."

Jullie gaan de reeks op de voet volgen?

Nuria: "Zeker weten. Er komen altijd zoveel herinneringen naar boven als we naar de reeksen na ons kijken. We hebben trouwens de foto's van de deelnemers van dit jaar vooraf te zien gekregen. Allemaal mooie mensen, hoor. We denken altijd dat we weten wat er door hen heengaat, maar eigenlijk weten we dat niet. Wij wisten niet waar we aan begonnen. Diegenen die nu meedoen, weten dat dankzij de voorbije reeksen toch al iets beter."

Jullie wisten niet dat een huwelijk een onvermijdelijk deel was van het programma?

Nuria: "Neen, dat hebben ze pas na een aantal rondes gemeld. We hebben ons ingeschreven voor een programma waarbij ze op een wetenschappelijke manier op zoek zouden gaan naar een 'perfect match'."

Had je je ingeschreven mocht je van bij het begin geweten hebben dat je zou moeten trouwen?

Stijn: "Ik denk het eigenlijk niet."

Stijn en Nuria kochten enkele weken geleden een huis.
Henk Deleu Stijn en Nuria kochten enkele weken geleden een huis.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.