"Twee chaoten, maar tegelijk supercharmant"

FANNY & VERONIQUE: FILLY'S

Fanny en Veronique in hun restaurant.
Maxime Petit Fanny en Veronique in hun restaurant.
Filly's, van Antwerpenaren Fanny Cop (23) en Veronique Leyssens (24), brengt gerechten met vullingen. Ook het exotisch interieur straalt dat concept uit met planten, kaders en wijnkastjes en tekeningen aan het raam.

Op de muur staan leuke spreuken, en centraal prijkt de ingekaderde boodschap: 'Niet lullen, maar vullen'. Het is veel, maar het maakt het net warm en huiselijk. Filly's is tot 6 maart volzet. De grootste moeilijkheid bij het opstarten? "We zijn twee chaoten, waf afstraalt op onze administratie", lacht Veronique. "Vaak regelen we dingen pas op het nippertje, wat extra stress met zich meebrengt. Zo zijn de recepten voor onze huisaperitief en zelfgemaakte ice-tea maar net op tijd klaar. Onze sterkte is onze charme. Mensen hebben geen zenuwen in onze buurt, omdat we sociaal en vriendelijk zijn. Het is nu vooral zoeken naar de juiste routine."


Een driegangenmenu kost 49 euro. Het voorgerecht is hun favoriet. Dat omvat cannelloni van rundstartaar, gevuld met mousse van zeekraal en mosterddressing. Hoofdgerecht is gevulde kipfilet met pancetta, parmezaan en zongedroogde tomaten, durum van geconfijte kippenbil en een auberginerol.


"Onze concurrenten hebben ook troeven. In Meat & Griet plannen ze alles tot in de puntjes. En Mitchell van Table'O kookt op sterrenniveau", aldus Veronique.

De buitenkant van Filly's.
Maxime Petit De buitenkant van Filly's.