't Hoge verwelkomt winterbar Moose

De warmste chalet van Kortrijk, Wünderbar in De Blauwe Hoeve in de Doorniksesteenweg, krijgt stevige concurrentie, nu Moose na Hasselt en Antwerpen naar Kortrijk komt.

Op de parking tussen Kortrijk Xpo en bioscoop Kinepolis aan de Kennedylaan komt een winterdorp van 175 vierkante meter, op nog geen anderhalve kilometer van Wünderbar in De Blauwe Hoeve. Achter de gigantische après-skihut zit het bestuur van de Hasseltse discotheek Versuz. Naast Kortrijk krijgen ook Gent, Leuven, en Mechelen dit jaar een eigen winterbar. Daarmee komt de teller op zes Moose bars in Vlaanderen. De Kortrijkse Moose-bar biedt plaats aan 200 feestvierders. Dierenhuiden en rood- witgeblokte gordijntjes maken het plaatje compleet. Naast de decoratie zorgen ook tal van activiteiten voor ambiance.

Losgehen

"Dankzij de Moosebars moet je het land niet meer uit voor een stevige après-ski waar je helemaal kan 'losgehen'", zegt Frédéric De Gezelle van communicatiebureau Diamonds & Pearls, dat instaat voor de communicatie van de winterbar. "We pakken uit met thema-avonden, zoals de Timemachineparty, Goet Fout, Plezant Gênant en live-optredens. Halve liters bier en shotjes geserveerd door jongens en meisjes gekleed in authentieke lederhosen en dirndls maken het plaatje compleet." Niet alleen het personeel loopt rond in Duitse tirolerkledij, ook de gasten ziet men graag verkleed komen. De opening is op vrijdag 16 november. De Moosebar is elke donderdag, vrijdag en zaterdag open vanaf 19 uur. (LPS)