"Smullen van lekkers zoals 'Red Quinze'"

DANIELA & MITCHELL: TABLE'O

Het kunstconcept van Daniela en Mitchell is ook terug te vinden in hun interieur.
Maxime Petit Het kunstconcept van Daniela en Mitchell is ook terug te vinden in hun interieur.
Table'O, van Daniela Sparanero (24) en Mitchell Merola (24) uit Maasmechelen, brengt kunstzinnige gastronomie. Dat thema klopt perfect met het interieur.

Zo gaat er aandacht naar de uit Kortrijk afkomstige kunstenaar Arne Quinze en schilder Frank Slabbinck. Leuk detail: wijn wordt in kunstige handschoenen geschonken. Table'O is niet volzet. De grootste moeilijkheid bij het opstarten? "Het klikt met ons team, maar we moeten nog op elkaar ingespeeld raken", zegt Daniela. "We moeten nog wennen aan onze partners en rekening houden met levertermijnen. We moeten tijdig bestellen als we niet zonder frisdrank willen zitten bijvoorbeeld. Afgelopen dinsdag viel de elektriciteit ook even uit en dat bracht wat spanning. Gelukkig staan we sterk als koppel. Het is ook een voordeel dat Mitchell ervaring heeft in de keuken."


Een driegangenmenu kost 49 euro, een viergangenmenu 59 euro en een vijfgangenmenu 70 euro, wijnen niet inbegrepen. Hun favoriet bij de hoofdgerechten is 'It's not a chicken'. Dat omvat koekoek, houtskool, cevenne ui, Comté kaas, crosnes, zilverui, uicreme en anijszwammen. Opvallend bij de desserts is een 'Red Quinze'. Die omvat baba met citroen, bavarois van framboos, panacotta van yoghurt en limoen, jus van rode vruchten en vanille. "De strijd wordt moeilijk. Leena en Yannick zijn sterk in de keuken en de zaal. Fanny en Veronique zijn gemotiveerde werkers", aldus Daniela.

De buitenkant van Table'O
Maxime Petit De buitenkant van Table'O