Exclusief voor abonnees

“Hier is mijn grote broer gisteren verdronken, verstrikt in de waterplanten”: familie Norbert (21) staart verslagen over kanaal Bossuit-Kortrijk

Floribert Nsanzimana (links), een broer van het slachtoffer, samen met een neef op de plek waar maandag de 21-jarige Norbert verdronk.
Hans Verbeke Floribert Nsanzimana (links), een broer van het slachtoffer, samen met een neef op de plek waar maandag de 21-jarige Norbert verdronk.
De verslagenheid is groot bij de familie van de 21-jarige Norbert Nsanzimana, die maandagavond in het kanaal Bossuit-Kortrijk verdronk. De jongeman uit Schaarbeek raakte verstrengeld in de waterplanten en ging kopje onder. “Norbert heeft een fout gemaakt die hij met z’n leven bekoopt”, zegt broer Floribert.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wezenloos tuurt Floribert Nsanzimana over het rustig kabbelend water van het kanaal Bossuit-Kortrijk, vlakbij de lokalen van de Kortrijkse Yacht- en Kanoclub langs de Visserskaai. “Hier is mijn grote broer gisteren verdronken”, stamelt hij voorzichtig. “Vader woont hier vlakbij”, zegt Floribert. “Mijn broer en een neef kwamen maandagavond naar hier, om zich te ontspannen in het water. Ook hun liefjes waren mee. Aan de grote betonnen trap zijn ze in het water gegaan. Norbert waagde zich echter steeds verder. Te ver, zo bleek plots.”

Slachtoffer Norbert Nsanzimana.
Hans Verbeke Slachtoffer Norbert Nsanzimana.20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Willy VanErps

  In Belgie is alles verboden, zelfs zaken die niet gevaarlijk zijn. Dus als je al eens de regels breekt, en wie heeft dit nog nooit gedaan, kan je het echte risico niet inschatten.

 • Demunster Iris

  Veel sterkte aan de familie en vrienden ...

 • Katrien Wouters

  Da heeft niks met slim of dom te maken. We hebben allemaal wel eens een jeugdzonde gemaakt... Jammer dat dit onschuldig zwempartijtje zo een verschrikkelijke gevolgen heeft. Heel veel sterkte....

 • Tania Janssens

  We zijn allemaal jong geweest en we volgden de regels ook niet altijd. Een spijtig ongeval mogen jullie veel steun bij elkaar vinden. Mijn innige deelneming.

 • Ariane Gekiere

  Innige deelneming ⚘⚘⚘⚘kanaal bossuit erg gevaarlijk ...we weten dit . Maar toch,is het heel erg ,veel te jong ...