‘Belangrijke getuigen’ opgedoken in verzonnen verhaal over alcoholcontrole Q

De valse Facebookpost van Vlaams Belang Kortrijk staat goed twee maanden later nog altijd online.
Photo News / Facebook De valse Facebookpost van Vlaams Belang Kortrijk staat goed twee maanden later nog altijd online.
Het onderzoek naar de auteur van een verzonnen verhaal, dat de burgemeester van Kortrijk op zaterdag 17 augustus zogezegd op dronken rijden werd betrapt na de match van KVK tegen Anderlecht, vordert. Vlaams Belang lanceerde het fake news toen op Facebook. Van Quickenborne (Open Vld-Team Burgemeester) diende klacht in voor laster en eerroof. Het broodjeaapverhaal bracht ook zijn vrouw en de politie in diskrediet. Het parket en de politiezone RIHO voeren het onderzoek. “Er zijn belangrijke getuigen opgedoken”, stelt Vincent Van Quickenborne nu.

“Het is fijn om enthousiaste cliënten te hebben, maar ik wacht liever tot de buit binnen is”, reageert zijn advocaat Jan Leysen. “Het is momenteel te vroeg om hier al verklaringen over af te leggen. Maar het is juist dat het gunstig aan het evolueren is”, aldus nog Jan Leysen. De vraag is vooral wie de valse Facebookpost publiceerde op de pagina van Vlaams Belang Kortrijk. Want politie en parket lieten eerder al weten dat er geen enkele sprake is van een alcoholcontrole waarbij Q positief testte. Volgens Vincent Van Quickenborne zit wellicht federaal parlementair en gemeenteraadslid Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) achter de post. Dat de politiezone RIHO (Roeselare, Izegem, Hooglede, red.) en niet de politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede, red.) het onderzoek voert, is logisch en in deze zaak de normale gang van zaken. Vincent Van Quickenborne zit namelijk het Vlas-politiecollege voor. Door de zone RIHO te laten onderzoeken, garandeer je neutraliteit.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christophe Dierick

  als politiekers wilde verhalen de wereld insturen is t allemaal normaal en moerenhout we de leugens gewoon aanhoren en word er geen gevolg aan gegeven, als t echter hun person is die aangevallen word is t kot te klein

 • gilbert Gijdé

  de o vld is het parket

 • Ludwig Vanden Boer

  Is dat niet meer iets voor comité P? Dat zou meer de neutraliteit garanderen dan een naburige zone waar dagdagelijks overleg kan zijn over wat onderzocht mag/moet worden en wat 'ontdekt' mag worden. Waar de 'dader' moet gezocht worden weten wij al.

 • Jan De Schutter

  Die moet in ieder geval niet dronken zijn om zatte praat te verkopen...

 • guido vermeyen

  Quick is niet interessant genoeg om er iets over te pennen.