Net doorbraak in eerste klasse gevierd: vijf jongeren sterven na avondje uit

De vijf jongeren die bij de crash om het leven kwamen, vlnr: Mo Nitcheu (19), Helton Fernandes (20) Mustafa Önalan (20), Gerrit Bos (22) en Cassandra Dupont (18).
rv De vijf jongeren die bij de crash om het leven kwamen, vlnr: Mo Nitcheu (19), Helton Fernandes (20) Mustafa Önalan (20), Gerrit Bos (22) en Cassandra Dupont (18).
Drie jonge voetballers, een vriend en een jonge vrouw van 18 zijn na een nachtje uit in dancing Versuz verongelukt. Hun wagen crashte 's ochtends vroeg met hoge snelheid in een leegstaand café. Het groepje had net de doorbraak van Mo Nitcheu gevierd, die was doorgestoten naar de eerste ploeg van STVV.

"Ons leed verzinkt in het niets bij wat hiernaast gebeurd is", wijst zaakvoerster Muriel Peeters van de apotheek in het centrum van Kortessem. Zij was zaterdag al heel vroeg wakker, omdat dieven de deuren van haar zaak geforceerd hadden. "Alles was overhoop gehaald en de politie was er om de vaststellingen te doen. We stonden op onze oprit toen we rond 6.15 uur plots geslip en enkele knallen hoorden. Verkeerspaaltjes vlogen in het rond. Meteen zijn we naar de straat gelopen, en daar zagen we een autowrak tegen het café liggen. Er kwam rook uit de motorkap. De politiemensen liepen meteen naar de auto toe om eerste hulp te bieden. Maar alle slachtoffers waren buiten bewustzijn en het leegstaande café was zeer zwaar beschadigd. Het leek alsof de gevel nog meer zou instorten." In het wrak met Bulgaars kenteken zaten vier mannen en een jonge vrouw. "Helaas konden we niets meer voor hen doen", zegt de brandweer.

Tranen kennen geen kleur

Het groepje vrienden was op de terugweg van de Hasseltse dancing Versuz, waar ze de doorbraak van Mo Nitcheu (19) tot in de vroege uurtjes hadden gevierd. De tiener was net doorgestoten naar de A-kern van eersteklasser STVV. De voorzitter van de Limburgse club is ervan overtuigd dat de jongeman voor zijn grote doorbraak stond. "De coach bracht me op de hoogte. Net de voorbije dagen heeft Mo een succesvolle stage afgerond. Hij was aangesloten bij de A-kern en had enkele goals gemaakt. Zijn eerste kranteninterview was ingeblikt. Alleen heeft hij het zelf niet meer mogen lezen."

Ook een jeugdspeler van KRC Genk, de 22-jarige Gerrit Bos, zat in de wagen. "Tranen kennen vandaag geen kleur", vatte Racing Genk het verlies van de twee spelers van twee verschillende clubs samen. Ook de Portugees-Nederlandse voetballer Helton Fernandes (20), die komend seizoen voor de Nederlandse derdeklasser SCM Maastricht zou spelen, verongelukte.

Net werk gevonden

Het jongste slachtoffer is Cassandra Dupont uit Borgloon. "Mijn dochter had net haar 18de verjaardag gevierd", zegt haar moeder. "Ze was dolblij dat ze meerderjarig was, want ze wilde graag terug bij mij komen wonen nadat de jeugdrechter haar dat eerder had verboden. Cassandra is de jongste van mijn elf kinderen. Alles leek langzaam terug in de plooi te vallen, en nu gebeurt dit. Uitgerekend op dat kruispunt zou ze binnenkort aan haar toekomst werken: ze had werk gevonden in het kapsalon rechttegenover dit leegstaande café." Het laatste slachtoffer is Mustafa Önalan (20) uit Heusden-Zolder.

Burgemeester Tom Thijsen (CD&V) kwam ter plaatse. "Dit raakt me ontzettend diep. Mijn gedachten gaan in de eerste plaats naar de familie en de vrienden van de slachtoffers. Het is aan een verkeersdeskundige om te bepalen hoe dit ongeval is kunnen gebeuren, maar het is wel duidelijk dat deze auto een bijzonder hoge snelheid had."

In hetzelfde pand reed op 6 oktober 2005 al eens een vrachtwagen binnen. Toen raakte de trucker lichtgewond.

Over één zaak is iedereen het eens: de bestuurder reed veel te snel.
Mine Dalemans Over één zaak is iedereen het eens: de bestuurder reed veel te snel.
Mo Nitcheu (19)
STVV Mo Nitcheu (19)
Helton Fernandes (20)
RV Helton Fernandes (20)
Mustafa Önalan (20)
Facebook Mustafa Önalan (20)
Gerrit Bos (22)
RV Gerrit Bos (22)
Cassandra Dupont (18)
RV Cassandra Dupont (18)5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ahmed Maan

  Ik kende Cassandra ze was een heel goede vriendin voor mij ik ga haar echt missen

 • Martine Penners

  Vreselijk...in de fleur van hun leven Heel veel sterkte voor de ouders,broers,zussen,familie en vrienden.

 • Melanie Mulkens

  Veel sterkte aan de familie en vrienden van de slachtoffers.Cassandra Dupont je was een lief mooi leuk meisje we gaan jou heel hard missen op school.zo jammer wat er gebeurt is jullie hadden nog een heel leven voor jullie.het gaat jullie goed hier boven.mijn diepe medeleven aan iedereen wat jullie kent,van Melanie mulkens

 • Ben Detrez

  De crash gebeurde toen ze met hoge snelheid van Tongeren richting Hasselt reden. En nu blijkt dat de ze van de Versus kwamen dat is toch de andere richting uit. Niettemin een verschrikkelijk ongeval dat het leven van 5 jonge mensen kostte. Veel sterkte aan de nabestaanden.

 • Shakira moessa

  Allemaal prachtige jonge mensen die het leven laten! Wat een ramp voor hun ouders, broers, zussen, ... héél véél sterkte gewenst..