Lachgaspatronen aangetroffen in gecrashte BMW Kortessem

De BMW reed zaterdagochtend een leegstaand café binnen in Kortessem. De zaak is afgedekt met een zeil.
BELGA De BMW reed zaterdagochtend een leegstaand café binnen in Kortessem. De zaak is afgedekt met een zeil.
In het wrak van de gecrashte BMW in Kortessem zijn een aantal lachgaspatronen aangetroffen. Dat heeft het parket bevestigd aan Het Belang van Limburg. Of de chauffeur of de inzittenden onder invloed waren van het gas, kon de woordvoerder van het parket niet bevestigen.

Lachgas inademen zorgt voor een roes. Het is legaal, maar verre van onschuldig. Inhalatie van het gas kan leiden tot hoofdpijn of duizeligheid. Op lange termijn kunnen concentratieproblemen optreden. Als iemand in korte tijd grote hoeveelheden lachgas gebruikt, kan een vitamine B12- tekort leiden tot blijvende hersenschade. Ook leidt het tot onberekenbaar gedrag. De ampullen zijn in ons land en Nederland vrij te koop waardoor jongeren het niet als een drug zien.

Bij het ongeluk kwamen zaterdagochtend alle vijf inzittenden om het leven toen hun wagen aan hoge snelheid een leegstaand café binnenreed.  Onder de slachtoffers waren de negentienjarige STVV-spits Mo Nitcheu, ex-KRC Genk-jeugdspeler Gerrit Bos (22), Helton Fernandes (22), voetballer bij de Maastrichtse amateurclub RKVVL/Polaris, Mustafa Önalan (20) en de achttienjarige Cassandra Dupont uit Borgloon. Ze waren op de terugweg van dancing Versuz in Hasselt.

De gemeente Kortessem opent vanaf morgen een rouwregister voor de vijf slachtoffers. Iedereen die zijn medeleven wil betuigen met de omgekomen jongeren kan tot volgende week maandag terecht in het gemeentehuis. Op de Nederlandse site Getfunded loopt intussen een crowdfundingactie voor de begrafenis van Helton Fernandes. Deze ochtend was al een bedrag van 4.900 euro opgehaald.

Op de plek hebben vrienden van de overledenen bloemen en een knuffelbeer geplaatst.
Mine Dalemans Op de plek hebben vrienden van de overledenen bloemen en een knuffelbeer geplaatst.
Lachgaspatronen (archieffoto)
Creative Commons 2.0 Lachgaspatronen (archieffoto)13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Norbert Corten

  Ik zie hier in Deurne soms van die lachgaspatronen zo ma op straat liggen en aan bushokjes,is reeds geruime tijd bezig. Liefst niet alleen streng optreden tegen alcohol maar ook tegen allerlei drugs en onverantwoord gsm gebruik in het verkeer.

 • Mario Tersago

  Het enige wat me hieraan stoort is dat men het aandeel weer minimaliseert. Het is tragisch en zo jong, niemand verdient dit. Echter is men met een zwaar narcosemiddel in een wagen bezig, hoe onverantwoord kan je zijn? En dan nog crowdfunden om de begrafenis te bekostigen? Dat gaat mijn pet te boven. Nogmaals het is tragisch maar ze dragen wel zelf die verantwoordelijkheid.

 • Yves Pinoy

  Uiteraard betreur ik deze jongeren maar kan er met mijn verstand niet bij. En om welke auto dan ook waarmee dit ongeluk gebeurde, dit is enkel de verantwoordelijkheid in eerste instantie van de chauffeur en in tweede instantie van de passagiers. Jongeren met lachgas in een wagen aan hoge snelheid dan kan alleen maar eindigen in een drama. En daar kan de overheid niet verantwoordelijk worden voorgesteld.

 • Francine vanderstraeten

  laat het ons kort houden bij de sporthelden :Lachgas (N2O, stikstofmonoxyde) is van oorsprong een narcosemiddel dat bij operaties in ziekenhuizen werd gebruikt. Tegenwoordig wordt lachgas voornamelijk in de voedingsindustrie gebruikt, bijvoorbeeld in gaspatronen voor slagroomspuiten. Als drug wordt het met name in het uitgaanscircuit gebruikt ! Jong en onbezonnen.

 • Paul Sempels

  Waarom altijd de overheid, of iemand anders die verantwoordelijk is??? Het is toch vrij eenvoudig iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden!!!