Zavelstraat met Allerheiligen opnieuw open

vertommen
Vrijdag gaat de Zavelstraat in Erps-Kwerps opnieuw open voor het verkeer. Die was een dikke maand afgesloten omdat er onder de brug een fietstunnel op de HST-route gebouwd werd.

De fietstunnel werd begin oktober onder de brug geschoven, maar de voorbije weken moest de omgeving nog afgewerkt worden. Al die tijd bleef de Zavelstraat afgesloten voor alle verkeer en moesten automobilisten een omleiding via de Kouterstraat volgen. Maar op vrijdag 1 november gaat de brug over het spoor opnieuw open.

Sommige automobilisten konden de voorbije dagen blijkbaar niet meer wachten op de heropening van de straat en schoven de signalisatie opzij om vervolgens over de brug te rijden. De gemeente verwittigde de politie. Wie donderdag toch nog over de brug rijdt, krijgt een zware boete.

Fietsers moeten wel nog even wachten alvorens ze door de nieuwe fietstunnel kunnen rijden. Die zal hoogstwaarschijnlijk pas tegen het einde van dit jaar toegankelijk zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.