Wegwerken van ‘knikjes’ op hst-fietssnelweg begonnen

De werken aan de fietstunnel in de Kouterstraat in Erps-Kwerps zijn gestart.
Vertommen De werken aan de fietstunnel in de Kouterstraat in Erps-Kwerps zijn gestart.
In Erps-Kwerps is een aannemer maandag gestart met het wegwerken van de ‘knikjes’ op de hst-fietsroute tussen Leuven en Brussel. In eerste instantie wordt de parking van het station uitgebreid, vanaf midden oktober worden twee fietstunnels onder bestaande bruggen aangelegd.

De hst-fietsroute loopt grotendeels langs het spoor, maar in Erps-Kwerps moeten fietsers zowel ter hoogte van de Kouterstraat als aan de Zavelstraat een ommetje maken om beide straten over te steken. Die zogenaamde knikjes worden de komende maanden weggewerkt. Na de voorbereidende werken is men nu effectief gestart met de uitvoeringswerken. Momenteel wordt de parking van het station van Erps-Kwerps uitgebreid. De parking voor pendelaars langs de Kerselarenstraat is sinds dinsdag volledig afgesloten.

Fietssnelweg blijft open

Vanaf 15 oktober wordt de Kouterstraat onderbroken ter hoogte van de brug over het spoor. De aannemer start dan namelijk met het aanleggen van een fietstunnel onder de brug. De fietssnelweg blijft tijdens de werken open, maar op de Kouterstraat zelf is doorgaand verkeer voor voertuigen en fietsers niet meer mogelijk. Over de omleiding wordt de komende dagen nog gecommuniceerd door de gemeente. Nadien komt er ook een fietstunnel ter hoogte van de Zavelstraat. Alle werken zouden ten laatste in de zomer afgerond moeten zijn.

Burgemeester Chris Taes (CD&V) is blij dat de werken eindelijk begonnen zijn. “Hier wachtten we immers al lang op. Als gemeente waren we een absolute trekker van het project en lieten we de nodige studies uitvoeren. Voor de financiering was het evenwel wachten op de provincie. Maar nu is alles rond en kunnen de knikjes eindelijk weggewerkt worden. Op langere termijn zal het fietspad ook tot aan het station van Kortenberg doorgetrokken worden.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.