Twee rottweilers vallen kind en man aan in Meerbeek: “Honden sleurden mijn vader het veld in”

De rottweilers vielen een man aan in Meerbeek. Voor alle duidelijkheid: het gaat niet over de hond op deze foto.
Thinkstock De rottweilers vielen een man aan in Meerbeek. Voor alle duidelijkheid: het gaat niet over de hond op deze foto.
Aan speelbos ‘t Vossenhol in Meerbeek liep een man ernstige verwondingen op nadat hij werd aangevallen door twee rottweilers. Het slachtoffer is ondertussen geopereerd in het ziekenhuis. De dochter van de man liep gelukkig slechts lichte verwondingen op. Zijn andere dochter doet het verhaal op haar Facebook-pagina. “De honden besprongen mijn vader en sleurden hem in een veld”, klinkt het. Eén rottweiler is al afgemaakt, het lot van de andere hond is nog onbekend.

In de Kortenbergse deelgemeente Meerbeek speelde er zich vrijdag een klein drama af. Twee zussen gingen wandelen met hun hondjes en werden geconfronteerd met twee ontsnapte rottweilers. Een vrouw probeerde de honden bij elkaar te houden maar kon slechts één hond in bedwang houden. De twee zussen belden daarop de politie en brachten ook hun ouders op de hoogte van de situatie terwijl ze hun eigen honden in veiligheid konden brengen in de auto. Even later kwam de politie en de vader van de zussen toe maar toen liep het mis. Een van de twee zussen doet haar verhaal op Facebook. 

Facebook

“De vrouw kon de hond die ze vast had in het veld niet meer houden”, schrijft ze op Facebook. “De hond viel daarop mijn vader en mijn zus aan. Mijn zusje konden we snel in de auto zetten en liep alleen een wonde op aan haar hand die goed meevalt. Mijn vader is een ander verhaal. Hij werd door beide honden besprongen en werd vervolgens het veld ingesleurd. Ik heb mijn eigen vader zien opgevreten worden door twee monsters terwijl de politie - een vrouw en een man - stond toe te kijken. Mijn moeder en mijn zus probeerden mee de honden van mijn vader af te krijgen. Toen kwam de politieman eindelijk in actie en begon hij met een matrak op de hond te slaan. Die liet daarentegen niet los. De jongste hond kon de politie op een afstand houden met een zaklamp. Uiteindelijk hebben we door de auto’s heel dicht bij mijn vader te zetten hem van de honden kunnen weghalen.”

Operatie

Zowel de vader als de jongste zus werden vervolgens naar het ziekenhuis gebracht voor dringende verzorging. Het meisje mocht het ziekenhuis snel verlaten, maar de vader werd geopereerd aan beide armen. “We zijn er nog redelijk vanaf gekomen”, klinkt het bij de dochter van het slachtoffer. De vader van het gezin moet wel nog in het ziekenhuis blijven voor verdere verzorging. “Op dit moment wachten we nog op bijkomend nieuws over de medische toestand van mijn papa. Hij ligt nog voor een tijdje in het ziekenhuis.” De ontsnapte rottweilers konden uiteindelijk in een auto worden gezet door de eigenaar die ondertussen was opgedaagd. Naar verluidt was de man een dag eerder ook al gebeten door een van de honden. Enkele buurtbewoners bevestigen dat het niet de eerste keer is dat er problemen ontstonden met de rottweilers. De oudste hond liet men niet lang na het incident inslapen. Over het lot van de jongste hond is nog geen duidelijkheid.

De dochter van het slachtoffer stelt zich ook vragen bij het optreden van de politie. “Als het effectief zo is dat ze er niet voor zijn opgeleid om te weten wat ze in zo’n situaties moeten doen, moet daar volgens mij snel verandering in moet komen. Ze hebben informatiebronnen om hun te informeren. Ik denk niet dat het de eerste keer is dat er honden ontsnapt zijn. De politie moet toch betere oplossingen hebben dan toekijken. Ik hoop dat de politie bij een volgend incident beter kan ingrijpen en mensen die aan het wandelen zijn een veilige oplossing kunnen vinden”, klinkt het. Korpschef Walter Endels wil voorlopig niet reageren op het optreden van de interventieploeg. “Ik ben niet op de hoogte gebracht van het incident en ga er dan ook geen uitspraken over doen want ik ken momenteel de feiten nog niet. Ik zal het maandag bekijken”, klinkt het.

Burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V) uit Kortenberg
Vertommen Burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V) uit Kortenberg

In de eerste plaats betreur ik vooral dat er iemand gewond is geraakt. Ik wens het slachtoffer snel beterschap en we gaan de zaak verder opvolgen

Burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V)

Ook burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V) wacht af om te reageren tot helemaal duidelijk is wat er zich precies heeft afgespeeld aan ‘t Vossenhol. “In de eerste plaats betreur ik vooral dat er iemand gewond is geraakt. Heel veel details over het incident heb ik nog niet maar de komende dagen zal alles duidelijk worden. Ik wens het slachtoffer snel beterschap en we gaan de zaak verder opvolgen. Over het lot van de jongere hond heb ik momenteel nog geen informatie. De oudste hond heeft inderdaad een spuitje gekregen.”
46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • carmen Van de casteele

  Heel spijtig voorval! Hoop dat slachtoffer snel aan de beterhand is. Maar dit incident heeft niets te maken met een bepaald ras, maar met deze enkele hond zelf, die waarschijnlijk opgeleid is voor, en dat is weer de eigenaar zijn schuld. Altijd de fout van de mens. Politie mag ook niet zomaar honden doden, daar zijn die mensen niet voor opgeleid, zo eenvoudig is de wetgeving gelukkig ook niet. Ik ken geen gevaarlijke rassen, alleen de mens die honden traint om gevaarlijk te zijn!

 • Dennis Olaerts

  Pak de broodfok aan, en 90% van de zware bijtincidenten is opgelost! Erkende fokkers mogen enkel honden gebruiken voor die een certificaat hebben. (getest op karakter, agressie, en allerlei medische, erfelijke aandoeningen). Zo'n hond geeft zelden tot nooit problemen, maar kost natuurlijk heel wat geld (+1000€). In de broodfok daarintegen (meestal uit het Oostblok), wordt met agressieve, mishandelde honden gefokt, worden de pups niet gesocialiseerd etc. met alle gevolgen vandien.

 • Gaston FOUBERT

  Een Argentijnse dog wordt ook als gevaarlijke hond gecatalogiseerd, nochtans was die van mij heel lief voor zelfs vreemde mensen wiens handen Zij ging likken. Het ligt niet aan de hond maar aan de baasjes, net zoals met kinderen als ze geen goede opvoeding krijgen het aan de ouders gelegen is.

 • Gaston Armi

  Bepaalde rassen moeten verplicht worden gemuilkorfd.

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Twee honden die met een vrouw gaan wandelen. Nee de vrouw moet met de honden wandelen. Als men niet in staat is om uw honden bij U te houden houdt ze dan achter slot en grendel. Een flinke boete is hier op zijn plaats.