Sporthal Colomba krijgt met jaar vertraging nieuwe sportvloer: werken starten maandag

De sporthal in Kortenberg krijgt een nieuwe vloer.
vertommen De sporthal in Kortenberg krijgt een nieuwe vloer.
Met een jaar vertraging wordt in sporthal Colomba in Kortenberg een nieuwe vloer gelegd. De puntelastische sportvloer is volgens de gemeente gericht op een zeer hoge trainingsintensiteit en wedstrijdprestaties.

De werken voor de plaatsing van de nieuwe sportvloer in de sporthal van Kortenberg starten volgende week maandag. “Verwacht wordt dat alles eind juli klaar zal zijn”, zegt schepen van Sport David Haelterman (Open Vld). “We kiezen bewust voor de maand juli omdat de sporthal in die periode minder intensief gebruikt wordt. De verenigingen werden een tijdje geleden al op de hoogte gebracht van de werken. Alleen volleybalvereniging SterKo moet een sportkampje verplaatsen naar de sporthal van Erps-Kwerps. Voor het belijningsplan raadplegen we de gebruikers van de zaal.”

Automatische gordijnen

Uit onderzoek bleek dat de onderstructuur nog in goede staat is, waardoor er alleen een nieuwe toplaag moet komen. “Dat zorgt voor heel wat kosten- en tijdsbesparing”, aldus nog Haelterman. “De nieuwe vloer komt boven op de oude. Eerst wordt er een verende, houten onderstructuur aangebracht, waarop vervolgens een naadloze PU-laag gegoten wordt. Aan de buitenzijde van de sportvloer neemt de dikte wat af zodat er aan de hand van inox overgangsprofielen een vlotte aansluiting ontstaat op de deuren en bergruimtes. Er komen automatische gordijnen die de scheiding vormen tussen de verschillende velden.”

De sporthal had eigenlijk vorig jaar al een nieuwe vloer moeten krijgen, maar die werken werden toen uitgesteld omdat het dossier niet tijdig klaar geraakte. Ook nu liepen de werken vertraging op. Ze hadden eigenlijk begin juni al moeten starten, maar werden uitgesteld tot nu maandag omdat er problemen waren met de levering van de onderstructuur.

De totale kostprijs van de werken bedraagt 242.000 euro.