Ouders kamperen (laatste keer) aan scholen

Aan gemeenteschool De Regenboog en GO!-school Hertog-Jan in Kortenberg hebben verschillende ouders de voorbije nachten gekampeerd om hun kinderen in te schrijven. In Hertog-Jan daagden de eerste kampeerders vrijdagmiddag al op, in De Regenboog zondagavond. In beide scholen vonden de inschrijvingen maandagochtend plaats. Vanaf volgend jaar werkt de gemeente met een digitaal aanmeldingssysteem.

Het is al enkele jaren een fenomeen in Kortenberg: ouders die al enkele dagen voor de start van de inschrijvingen aan de schoolpoorten opdagen. Ook dit jaar was het niet anders. Vrijdag al meldde de eerste kampeerder zich in GO!-school Hertog-Jan. "Nadien kwam de ene ouder na de andere naar onze school", zegt directrice Rita Coucke. "We hebben het schoolgebouw geopend zodat ze niet buiten moesten kamperen. In totaal hadden we vijftien plaatsen. Daarvan is er momenteel nog eentje vrij. De ouders hadden dus eigenlijk niet hoeven te kamperen, maar ik begrijp hun ongerustheid wel."

Digitaal systeem

In gemeenteschool De Regenboog werd de eerste kampeerder zondagavond gespot. Een twaalftal ouders bracht de nacht door in de school. Ouders van kinderen die in 2017 geboren zijn, konden hun oogappels inschrijven. Daarnaast staan wel 17 kinderen die in andere jaren geboren zijn op de wachtlijst. "We hadden deze kampeertoestanden graag voorkomen, maar hadden onvoldoende tijd om een digitaal aanmeldingssysteem te lanceren", zegt onderwijsschepen Ann Vannerem (CD&V). "Maar de komende maanden zitten we met de verschillende directies samen zodat we zo'n systeem volgend jaar wel kunnen lanceren en de kampeertoestanden voorgoed verleden zijn." (RDK)

Ook in het verleden moesten ouders kamperen aan De Regenboog.
Vertommen Ook in het verleden moesten ouders kamperen aan De Regenboog.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.