Nieuwe wegmarkeringen moeten schoolomgevingen veiliger maken

Op dertien locaties rond zes scholen in Kortenberg wordt een nieuwe, opvallende wegmarkering aangebracht. Aan basisschool Mater Dei in Erps-Kwerps is de markering ondertussen al klaar.
Vertommen Op dertien locaties rond zes scholen in Kortenberg wordt een nieuwe, opvallende wegmarkering aangebracht. Aan basisschool Mater Dei in Erps-Kwerps is de markering ondertussen al klaar.
Op dertien locaties rond scholen in groot-Kortenberg worden dezer dagen nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Het doel? De schoolomgevingen veiliger maken.

“Door deze markeringen aan te brengen, is het voor alle weggebruikers onmiddellijk duidelijk dat ze een school naderen“, zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Stef Ryckmans (Open Vld). “De markeringen bestaan uit vier verschillende vormen in verschillende kleuren en zijn goed bestand tegen weer en wind. In totaal zullen we ze op dertien locaties plaatsen. Ze passen in een breder geheel van maatregelen om de schoolomgevingen veiliger te maken.”

Thermoplast

De wegmarkeringen worden met thermoplast aangebracht. Dat is een soort kunststof die vaak gebruikt wordt voor oppervlakten met reflecterende markeringen zoals zebrapaden en fietspaden. “Leerkrachten, directies en ouders zijn vragende partij voor veilige schoolomgevingen”, geeft onderwijsschepen Ann Vannerem (CD&V) mee. “We komen met deze markeringen tegemoet aan deze vraag. Het ontwerp van de markeringen is speels en past dus ook perfect bij de leefwereld van de kinderen in onze zes basisscholen.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dennis Andersen

    Kunststof en nat betekent glad, glad betekent gevaar voor motorrijders en zelfs bij lage snelheid omdat dan ABS of tractiecontrole niet correct werkt. Maar het is alvast zichtbaarder, in Zaventem hebben ze dit ook al. Alvast beter dan het miniatuur bordje 30.