Hittegolf bij opbouw, buien tijdens evenement: Crisisfestival lokt helft minder bezoekers

De festivalgangers moesten meermaals schuilen onder de kleine tentjes.
Crisisfestival De festivalgangers moesten meermaals schuilen onder de kleine tentjes.
‘Amper’ 2.000 bezoekers zakten zaterdag naar de elfde editie van het Crisisfestival in Erps-Kwerps af. De helft minder in vergelijking met vorig jaar. Oorzaak? De aanhoudende regen. “Toch mogen we tevreden zijn dat we nog 2.000 feestvierders mochten verwelkomen”, klinkt het bij de organisatie.

Drie dagen lang hadden de organisatoren van het Crisisfestival de extreme hitte moeten trotseren om het festivalterrein in de Kasteelstraat tegen zaterdag klaar te krijgen en toen gingen de hemelsluizen plots open. Een hele zaterdag lang viel de regen met bakken uit de lucht. Een domper voor de organisatie, die daardoor slechts 2.000 bezoekers over de vloer kreeg. “En dat terwijl we normaal zowat 4.000 feestvierders verwelkomen”, zegt organisator Tom Verdeyen. “Bijzonder jammer als je weet dat we heel veel tijd in de organisatie van ons evenement steken. Toch zijn we niet helemaal ontevreden, want ondanks de vele regen kwamen toch nog 2.000 mensen – verspreid over de kindernamiddag en het festival - langs. Dat zijn er meer dan dat we verwacht hadden toen we de weersvoorspellingen zagen. Heel wat mensen lieten ons weten dat ze de regen trotseerden om ons te steunen. Dat doet uiteraard veel deugd.”

Financiële buffer

Vooral de Rave Cave, het podium dat in een tent geplaatst werd, liep aardig vol. Ook Tessa Dixon en Juicy, die in de regen op het hoofdpodium stonden, lokten veel volk. “Maar winst zullen we dit jaar jammer genoeg niet maken”, beseft Tom Verdeyen. “Dat is pijnlijk voor een gratis festival, maar gelukkig konden we de voorbije jaren wel een buffer opbouwen. Daarnaast kunnen we ook op onze trouwe sponsors rekenen, die dit festival mee mogelijk maken. Indien er nu slechts 500 man had geweest, dan hadden we wel een ander verhaal gehad. Maar dankzij de komst van de 2.000 feestvierders hebben we deze editie toch nog wat kunnen redden.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Panne

    Het terrein was nochtans mooi gemaakt. Hopelijk volgende keer een pak beter weer.