Heraanleg deel Dorpsstraat start al in krokusvakantie

Eind januari werd een zinkgat vastgesteld in de Dorpsstraat in Meerbeek.
vertommen Eind januari werd een zinkgat vastgesteld in de Dorpsstraat in Meerbeek.
In de krokusvakantie, een week vroeger dan aanvankelijk gepland, start een aannemer met de heraanleg van de Dorpsstraat in het centrum van Meerbeek. Het gaat om het gedeelte tussen het kruispunt met de Wijnegemhofstraat en de plaats waar onlangs een wegverzakking voor problemen zorgde. Het verkeer moet vier weken lang een omleiding volgen.

“We zijn tevreden dat de aannemer al een weekje vroeger kan starten, zodat er – gezien de krokusvakantie – toch al één weekje minder verkeersellende zal zijn”, zegt schepen van Openbare Werken Stef Ryckmans (Open Vld). “De Dorpsstraat zal op maandag 24 februari afgesloten worden tussen het kruispunt met de Wijnegemhofstraat en huisnummer 196, waar de verkeersdrempel zich bevindt. In de zone worden de klinkers weggehaald, zal de onderfundering verbeterd worden en wordt tot slot een asfaltlaag gelegd.”

Omleiding

Volgens de huidige planning duren de werken tot 20 maart. Tijdens de opbraak- en funderingswerken zullen de woningen moeilijk bereikbaar zijn. Vier weken lang zal de straat helemaal afgesloten worden. Het verkeer moet lokaal een omleiding volgen.

Op termijn moet de hele Dorpsstraat vernieuwd worden. Een timing voor die werken is er momenteel nog niet. Wel staat vast dat die werkzaamheden pas na de verhuis van de kleuterschool van de Dorpsstraat naar de Alfons Dewitstraat – in de zomervakantie – zullen starten.