Ben de Bever helpt kindjes tanden poetsen met tandenpoetslied

Via de tablet kunnen de kinderen het tandenpoetslied van de CM bekijken en beluisteren.
vertommen Via de tablet kunnen de kinderen het tandenpoetslied van de CM bekijken en beluisteren.
In Vrije School Mater Dei in Erps-Kwerps heeft de Christelijke Mutualiteit maandag een nieuwe tandenpoetscampagne gelanceerd. Zo’n campagne is volgens de CM nodig, want slechts de helft van de 5- tot 14-jarigen gaat één keer per jaar naar de tandarts. Met de hulp van Ben de Bever, de mascotte in de tandenpoetscampagne, wil de CM de kinderen beter leren poetsen.

Van de kinderen die minstens één keer per jaar naar de tandarts gaan, heeft één op de vijf minstens één gaatje. Eén op de tien moet zelfs minstens één tand laten trekken. Die hallucinante cijfers hebben de Christelijke Mutualiteit er naar eigen zeggen toe aangezet om met een tandenpoetscampagne te starten. “We schakelen hiervoor de hulp van Ben de Bever in”, klinkt het bij de CM. “De mascotte in onze tandenpoetscampagne moet de kinderen helpen om hun tanden beter te poetsen.”

In basisschool Mater Dei lanceerde de CM de campagne 'Bang van de tandarts?' 35.000 zesjarigen krijgen een sticker in de bus met een QR-code waarmee ze een tandenpoetslied kunnen opvragen.
vertommen In basisschool Mater Dei lanceerde de CM de campagne 'Bang van de tandarts?' 35.000 zesjarigen krijgen een sticker in de bus met een QR-code waarmee ze een tandenpoetslied kunnen opvragen.

Concreet krijgen alle zesjarige leden binnenkort een sticker met een QR-code in de brievenbus. Via die QR-code kunnen ze op een smartphone of tablet het tandenpoetslied beluisteren en bekijken. In het lied wordt uitgelegd hoe gepoetst moet worden. Het duurt bovendien twee minuten, de tijd die nodig is om de tanden te poetsen. Daarnaast is ook de website van Ben de Bever vernieuwd. Op die site kunnen ze leerrijke spelletjes rond mondhygiëne spelen. Kinderen van 7 tot 9 jaar krijgen via hun ouders een e-mail met een link naar de website.

Scholen

Maar ook scholen worden ingeschakeld. “De eerste tot derde leerjaren krijgen een educatief pakket, want we merken dat kinderen die uit een armer gezin komen vaak minder regelmatig naar de tandarts gaan dan kinderen die uit een rijker gezin komen”, aldus nog de CM. “Daarom willen we via scholen sensibiliseren dat een goede mondhygiëne belangrijk is.”

Ben de Bever aan het werk.
vertommen Ben de Bever aan het werk.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.