35 straten tijdlang zonder stroom

In 35 straten in Kortenberg zaten de bewoners gisteren een tijdlang zonder stroom. Aanleiding was een kortsluiting op een ondergrondse kabel.


De stroompanne begon gistermiddag omstreeks 14.27 uur en trof 35 straten in groot-Kortenberg. Zo zaten de bewoners van de Abdijdreef, Achterenbergstraat, Beekstraat, Bosstraat, Broekhoven, Brouwerijstraat, Camiel Schuermanslaan, De Helftwinning, Eekhoornstraat, Elzenbroek, Florenbeemd, Gemeentebroek, Grote Hoeve, Hoogveldstraat, Karterstraat, Kiewitstraat, Kloosterstraat, Langbroek, Lindergemstraat, Maaistraat, Minneveldstraat, Mispelarenstraat, Oorbeekstraat, Parkstraat, Pitantiehof, Populierenlaan, Stationstraat, Sterrebeeksesteenweg, Vierhuizenstraat, Vogelenzangstraat, Wespelaarbroek, Windmolenstraat en de Wipstraat zonder elektriciteit. Ook in de Colombastraat in deelgemeente Everberg waren er problemen.


"De oorzaak van de panne lag bij een kortsluiting op een ondergrondse kabel", klonk het bij Eandis. "Een deel van de straten had na 45 minuten alweer stroom, terwijl het voor de andere bewoners tot 15.45 uur wachten was alvorens ze opnieuw elektriciteit hadden. Er zal nu onderzocht worden welke herstellingen doorgevoerd moeten worden." (RDK)