Werken verbindingsriolering gaan binnenkort van start

Een honderdtal bewoners woonden de infoavond bij aangaande de aanleg van een verbindingsriolering in de Oude Tiensestraat en in de Klipgaardestraat tot aan de Boterbergstraat. Aquafin, Tractebel en aannemer DCA waren aanwezig om het project, dat uit twee fases bestaat, toe te lichten. De eerste spadesteek is voorzien voor 20 november en de werken zullen ongeveer een jaar duren.

De aannemer startte al eerder met de voorbereidende werken. In de Klipgaardestraat werd zo de opslagplaats voor materiaal en gronden ingericht. Binnenkort wordt hier en in het doodlopend gedeelte van de Oude Tiensestraat met ook het kruispunt met de Scherpendries gestart met het opbreken van de wegen en het aanleggen van de nieuwe riolering. Het fietspad in de Klipgaardenstraat wordt niet opgebroken. "Voor het doorgaand verkeer richting Kortenaken wordt er een omleiding voorzien via Klipgaardestraat, Halensebaan, Rijnrode (Bekkevoort), Hagelandstraat (Halen), Lindestraat (Halen), Heidestraat en Schansstraat.


Fase 2 betreft de Oude Tiensestraat, tussen de Klipgaardestraat en de Scherpendries. "Door de werken is er hinder te verwachten voor de omwonenden", klink het bij Aquafin. "De toegang tot de woningen zal beperkt zijn en doorgaand verkeer is niet toegelaten. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, maar tijdens de werkuren zal ook dit op bepaalde momenten moeilijk zijn. De aannemer voorziet wel een degelijke 'Minder Hinder'-steenslag zodat de woningen tijdens de werken maximaal toegankelijk blijven." Aannemer DCA belooft ook alvast een open en duidelijke communicatie.

2,4 miljoen euro

De werken kosten ongeveer 2.4 miljoen euro. Aquafin neemt ruim twee miljoen euro voor haar rekening, de gemeente Kortenaken legt de rest bij. De Milieuraad van Kortenaken is alvast tevreden dat Ecowerf in samenspraak met de aannemer het nodige zal doen om de afvalophaling gedurende de hele looptijd te garanderen. (VDT)