Wegversmalling in nieuwe Klipgaardestraat moet alweer aangepast worden

De vernieuwde Klipgaardestraat.
VDT De vernieuwde Klipgaardestraat.
Eén van de wegversmallingen in de Klipgaardestraat in Waanrode moet alweer aangepast worden.

Op 21 september werd de straat na een jaar van Aquafinwerken officieel geopend. Maar de middelste wegversmalling bleek fout ontworpen te zijn, en moet nu alweer aangepast worden. "Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat dit vooraf niet in de plannen gezien werd", reageert CD&V-fractieleider en verkeersdeskundige Kristof Mollu. "Ongeacht welke voorrangsregeling daar bedacht zou worden, zouden we daar problemen gezien hebben omdat de twee asverschuivingen te dicht bij elkaar liggen. Auto's zouden elkaar altijd hinderen."

"Ook wij vonden het tijdens de uitvoering al een eigenaardige opstelling", reageert schepen van Openbare Werken Betty Geysenbergs (Open Vld). "We zijn dan ook ten rade gegaan bij de politie en een verkeersdeskundige. Daarop hebben we in het college één wegversmalling laten verwijderen."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.