Teach & Learn viert tiende verjaardag

Marijke Janssens biedt steeds meer jongeren leerhulp aan.
VDT Marijke Janssens biedt steeds meer jongeren leerhulp aan.
Teach & Learn viert haar tiende verjaardag. Een decennium geleden startte Marijke Janssens met het geven van bijlessen en huiswerkbegeleiding in de Strostraat in Kortenaken. “Steeds meer jongeren en kinderen hebben een steuntje in de rug nodig bij bepaalde vakken.”

“Ze hebben moeite om de aansluiting met de groep te behouden”, aldus Marijke. “Kinderen en jongeren merken vaak zelf dat ze, ondanks de extra hulp die hen op school of thuis aangeboden wordt, niet goed meekunnen. Dat is frustrerend waardoor het zelfvertrouwen en de motivatie dalen.”

Visuele aanpak

Teach & Learn biedt bijlessen in alle vakken en op alle niveaus. “Aan de hand van kleine stapjes en met behulp van verschillende leermiddelen proberen we de achterstand weg te werken. Deze eenduidige, gestructureerde en visuele aanpak heeft een positieve impact op het leerresultaat”, zegt Marijke. “Ik bied ook huiswerkbegeleiding aan. Dat is enerzijds een goed middel om beter te leren plannen en organiseren en anderzijds kunnen eventuele leerproblemen tijdig ontdekt en aangepakt worden.”

Marijke verdiepte zich de laatste jaren in de verschillende leer-en ontwikkelingsstoornissen zoals dyslexie, dyscalculie, STOS en ASS. “Daarnaast volgde ik nog opleidingen als ‘leren leren’ en ‘Typ10’. Dat laatste is een methode die ontwikkeld is om kinderen en jongeren blind te leren typen met 10 vingers. Deze methode is ook geschikt voor kinderen en jongeren met leer-en ontwikkelingsproblemen.” Meer info vind je op de Facebookpagina van Teach & Learn en op het nummer 0493/20.20.83.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.