Speelbos en speeltuin geopend

In Kortenaken kunnen de kinderen voortaan in het speelbos aan het Borgveld terecht. Er werd 1,6 ha voorzien als ruimte om te spelen. Achteraf werd ook nog de speeltuin aan het Kleinveld heropend.

KORTENAKEN-opening speelbos
Bollen KORTENAKEN-opening speelbos

Het bos is eigendom van het Agentschap Natuur en Bos. Vorig jaar werd daar al een bijenhotel aangebracht onder impuls van de milieuadviesraad. Schepen voor Jeugd Niels Willems (N-VA): “We gingen een samenwerking aan met Natuur en Bos. Er zijn geen speeltuigen voorzien, wel een bank voor de ouders. Er liggen voldoende takken om kampen te bouwen, een bosspel te doen, men kan in de bomen klimmen. De jeugdraad van Kortenaken heeft inspraak gehad in de keuze van de locatie. Aan de speeltuin in het Kleinveld werden de oude speeltuigen vervangen en er werden nieuwe bijgeplaatst. Nu zijn er een 7-tal toestellen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.